Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

17 March 2012

Peliharalah hati...

Time mama tensen banyak gile keje..Aqeel la penenang hati mama. Muahmuahmuah. Kalau mama keluar tak bawak Aqeel, rindunye setengah mati. Macam manala kalau mama kena outstation ni..

Aku tak paham dengan manusia yang sanggup buat macam-macam dengan budak kecik yang tak berdosa. Apalah salah budak kecik tu...kenapa perlu dihukum insan kecil tak berdosa tu. Kenapa dendam jadi tiket untuk manusia sekarang ni bertindak ikut perasaan. Sedih sangat aku baca kes Dirang dan yang lain-lain. Terlalu banyak kes bunuh zaman sekarang ni. Sana bunuh sini bunuh macamkan takde cara lain nak selesaikan masalah. Bumi dah tua tapi manusia semakin kejam. Ya Allah selamatkan kami dari kekejaman manusia lain Ya Allah. Peliharalah kami dari segala bencana dan berikan kami sekeluarga rahmatMu Ya Allah...


Semoga Aqeel menjadi anak soleh sayang, insyaAllah..mama doakan. Eh yang belakang tu pun semoga jadi suami soleh. Sorang lagi yang takde dalam gambar ni sile belajar jadi isteri and mama solehah ye.
posted from Bloggeroid

6 comments:

  1. jaga aqeel baik2 sis. i'm worried, dunia skrg penuh dengan org yg niat tak baik:( i'm sad what had happened to arwah adik nadhirah few weeks ago:(

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah I akan try my best to protect Aqeel.. thanks for reminding ya.. betul tu dik, sangat sedih dengar berita macam-macam..kejam sangat, as if they don't have to think twice to kill people. Tak puas hati je bunuh. Nauzubillah..

    ReplyDelete
  3. agree with u..dah besar ek anak wani...:)

    ReplyDelete
  4. Aqeel dah setahun 4 bulan tapi belum penah jumpe lagi uncle hafiz kan kan.. ;)

    ReplyDelete
  5. wanie, pejam celik dah besar dah anak yer..sekarang cabaran mmg mcm2..moga segalanya dipermudahkan. TC.

    ReplyDelete
  6. InsyaAllah k. zu, aminnn..ni baru zaman kite kan dah macam ni, belum lagi zaman anak-anak kite dah besar nanti..

    ReplyDelete