Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

28 April 2010

Opick - Tombo Ati (Ubat Hati)

Tombo Ati@Ubat Hati...



OPICK - Tombo Ati 

Tombo ati iku limo perkarane
Kaping pisan moco Qur’an lan maknane
Kaping pindo sholat wengi lakonono
Kaping telu wong kang sholeh kumpulono
Kaping papat kudu weteng ingkang luwe
Kaping limo dzikir wengi ingkang suwe

Salah sawijine sopo bisa ngelakoni
Mugi-mugi gusti Allah nyembadani

Obat hati ada lima perkaranya
Yang pertama baca Quran dan maknanya
Yang kedua sholat malam dirikanlah
Yang ketiga berkumpullah dengan orang sholeh
Yang keempat perbanyaklah berpuasa
Yang kelima dzikir malam perbanyaklah

Salah satunya siapa bisa menjalani
Moga-moga Gusti Allah mencukupi



~Life is wonderful~

20 April 2010

Headache


Again...this headache thing is just plain jealous of my happy mood. I woke up this morning with the (second)  most painful headache I have ever experienced. The first time was like a year ago. That day I went to the pharmacy crying like a little child asking for painkillers. I stood in front of the counter with my head lying on the table and both hands on my head picit-picit, asking for the painkillers for headache. Suddenly one question popped out from the pharmacist's mouth, "For whom is this painkiller for?". I was like "Duhhh, you are staring right straight at me who is undeniable in terrible pain asking me that kind of question? Are you like want to get yourself killed?". Ok just be nice Wanie..."Erm..me". Okay despite the !*&#@^ question, the painkillers did cure my headache. I think the pharmacist gave me the most powerful painkillers she had in the store after getting the stare of the mak ghimau. Hahaha..Ok that was then. 

Today...again!! Why is this happening to me when Mr Daus aka hubby is far away from his dearest wifey. He has some works at KL today and his wife is at Melaka lying on bed crying and blogging (Haha). I'm telling the truth...I am crying while writing, it's like a natural therapy. The pain seems to ease off while I am writing this headache post. There are few serious causes of headache, source: WIKI
And I hope all of these are not the causes to my headache. I got the terrible headache like 3-4 times in this week alone (today is only Tuesday). Oh headache please go away. Don't hurt me anymore.


~Life is wonderful~

09 April 2010

Hiasan Meja Kek

Salam... Just nak share sedikit idea tentang decoration meja potong kek.Masa time saya kahwin, saya tak terfikir nak hias meja kek sebab betul-betul busy. Lepas dah kahwin ni bila tengok-tengok balik gambar, alamak, kosongnye meja kek aku. Meja kek tak perlu hiasan yang heavy, cukup sekadar menaikkan seri kek, bukan nak menenggelamkan kek kahwin yang glemer itew ;-). 

Of coursela kalau nak menawan, kek mesti nak  bertingkat-tingkat nak pulak deco dengan fresh flowers, walla. Memang meletup la kek kahwin kite tapi saya tak buat banyak tingkat, 2 tingkat je sebab bagi saya, saya takmau nak bazir banyak-banyak dekat kek sebab belum tentu dapat hidang kat guests masa tengah busy-busy. Apa yang saya buat, saya buat setingkat cupcakes, dan setingkat lagi (top tier) cake. Simple saja tapi cupcakes memang laku. Budak-budak terus dihidang dengan cupcakes sebaik saja selesai acara potong kek. Sambil lari pun diorang duk mengunyah cupcakes saya. Suke-suke. Cupcakes memang sold out. Cake pulak memang dalam jangkaan saya, tak habis walaupun selepas berhari-hari. Dah hidang kat saudara mara pun still tak habis. Semua kenyang lauk kenduri agaknya. 

Really heart this wedding cake table setup, oh how i wish i could turn back time :-P. Cantikkkkkkkk sangattttt!!! Suke-suke. Silala ada yang buat camni kat Malaysia terchenta ni. 

Oh saya tertawan!
 
Yang ni deco yang lebih simple tapi tetap menyerikan kek yang juga simple.
Ini cantik kalau majlis kahwin nya malam, nampak sangat romantic

Ok..last but not least...Inilah meja potong cake saya :-) 

Sekian and thanks...

~Life is wonderful~

02 April 2010

Outdoor photoshoot

Outdoor photo-shoot was held kat Putrajaya..masa tu jam dalam lebih kurang pukul 5. Photographer still daripada team yang sama-www.rolandhashim.com.Lupa nak tanya nama abang tu tapi saya namakan "Abang P" jelah.Abang P kata pukul-pukul 4 ke atas ni memang waktu terbaik nak ambik gambar outdoor sebab kata dia langit paling cantik,paling biru (dalam gambar) time-time nilah... Memang tak tahan terik mentari, rasa nak give up pun memang ada la, rasa nak balik duduk depan kipas max, buka aircond sejuk-sejuk pakai t-shirt sleeveless ngan mini skirt boleh tak. Peluh rasa lebih laju dari Niagara waterfalls. Tak tahan... tak tahan...pastu pulak ditambah dengan satu lagi couple ni, amik gambar also di Putrajaya dengan Abang P yang sama. Habis satu babak dengan kitorang, Abang P sambung pulak amik gambar couple tu.. Couple tu buat pre-wedding photo-shoot. Menunggu lah juga aksi-aksi mereka. Tapi takpe-takpe. Sabar Wanie sabar... sekali ni je nak Wanie ko nak pakai cantik-cantik macam ni. Pasnih comot balik. Oklah..tunggu jela.

Dah syok-syok ambik gambar, tup-tup dah habis. Abang P nak continue shoot dengan couple tadi tu dekat KLCC pulak. Eh-eh..sekejap nye. Dapat ke shot-shot yang menarik daripada model berdua (kami lah tu) yang kaku macam patung nih? Ok lah redha jelah. Nak buat macam mana. Terclash pulak dengan couple ni punya photo-shoot. Malas nak pikir banyak-banyaklah. Tengok jela result dia nanti macam mana.

Dapat-dapat gambar, eh-eh, elok pulak kitorang pose walaupun masa hari shooting tu rasa nak nangis sebab panas, taktau apa dah jadi dengan makeup, tak dapat concentrate sebab silau, macam-macamlah. Ada lagi gambar yang belum ambik dengan OP, ni saja serba sikit yang ada. Oklah enjoy the piccas.

Lihatlah betapa cantiknya langit biru ciptaan Ilahi...MasyaAllah...








~Life is wonderful~