Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

31 January 2012

Sewakan Baju & Aksesori Pengantin

Salam and hi...

I nak sewakan baju bersanding I ye. I ni kategori pengantin berisi dulu. Hehe. Sekarang no chubby-chubby lagi, montel terus. Hahaha. I sewakan sekali dengan veil (tudung tak termasuk ye, tudung I biasa-biasa je). Kalau nak sewa veil sahaja pun boleh. Gambar dekat bawah ni gambar I pakai baju yang I nak sewakan. veil tu kalau I pakai paras pinggang, but digandingkan sekali dengan satu veil plain, chiffon panjang. Kalau awak dalam kategori big M, L atau smaller XL boleh pakai la baju ni. Badan I jenis yang pear-shaped so cutting dress ni adalah A-Line. Amat sesuai untuk pengantin yang body macam I. Sebab nampak tinggi la katanya. Warna adalah off-white digandingkan dengan manik pink, seswai gitu untuk jadi baju nikah or tunang, kalau untuk sanding kira simple tapi I memang suke yang simple. Apa pun terpulang pada minat masing-masing kan ;-). Tinggi I dalam 163-164cm. Masa bersanding ni I pakai kasut 1 inci ke 1.5 inci je sebab takut terpeleot pakai heels. Hahaha. Tapi I sewakan baju perempuan je k, baju lelaki tiada sebab hubby pakai buat solat jumaat hehehe. Baju lelaki baju melayu biasa je, warna off-white. Anyways, my friend and I jugak ada sewakan aksesori pengantin yang lain-lain macam crown, veil, rantai, dulang. So feel free to visit our blog ye layangan-accessories.blogspot.com. Kalau berminat nak sewa baju and lain-lain, boleh emailkan ke sitisalwani262[at]gmail.com atau sitinailah[at]gmail.com.

Baju ni I tempah dekat Salikin Sidek ye kotla ada yang nak tau. Untuk lengan tangan, I request untuk tukarkan daripada lace biasa kepada chiffon tapi I buat 2 layer so that tak nampak jarang and also lengan chiffon ni I pakai chiffon 2 tones. And also ditambah manik di pergelangan tangan.

Dari pandangan depan, A-line cutting dress for tall and slim effect ;-)

From sisi

Off-white + Soft Pink (Warna Purplish Pink)

Veil dari pandangan sisi

Masa Amy Janz tengah adjust-adjust the veil

Veil dari sisi depan (sorry nampak sikit je)

Labuh veil sampai pinggang I, chiffon panjang sampai lebih kurang tengah betis
So apa-apa sila la email saya ye sitisalwani262[at]gmail.com. Thanksssss...

~Wanie~

No comments:

Post a Comment