Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

20 December 2012

Ada masa senyum jugek!



Some random quotes for today! So deep and true indeed.

No good friends, no bad friends; only people you want, need to be with. People who build their houses in your heart. ~Stephen King

It is easier to forgive an enemy than to forgive a friend. ~William Blake

Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony. ~Mahatma Gandhi

I have decided to stick with love. Hate is too great a burden to bear. ~Martin Luther King, Jr.

Just smile!
posted from Bloggeroid

19 December 2012

Am I a nenek vogue?

Bayangkan sampai tua aku suka camwhore. Haha kiut sangat ye peel camwhoring sampai ke tua, siap contact lens lagi :P

 Apsal makin tua idung aku nampak makin mancung ni kalo tak...kakakaka
syukur...syukur..saje memain je ni :P


 Maimok, ko pon kiut jugak

Happy camwhoring! Enjoy it while u can!

~Wanie~

17 December 2012

Kacang Pool & Roti at Restoran Tirai Ratus

Pernah dengar tak kacang pool? Aku serius tak pernah until la last week pergi Restoran Tirai Ratus kat Seksyen 3, S.Alam, waiter tu tersilap hantar order orang kat meja aku. Aku tengok wahhh macam menarik. Terus la "Dik, tambah order". Haha dasar!
 
Kacang pool ni makanan negeri ke negara mana eh? Aku rasa cam makanan arab je sebab roti2 cicah2 ni. Ye ker? Sebab seumur hidup aku tak pernah dengar pon kalau la ianya adalah makanan Malaysia.

Sorry la gambar a bit blur..camera blackberry laki den dah biol. Dah takleh focus. Kacang pool ni makan dengan roti. Roti tu roti bakar pastu kuah tu pulak ada telur mata kerbau. Not bad jugak. Tapi oleh sebab aku dah bedal yang makanan2 lain lagi, maka tak dapat menikmati bebetul ini kacang pool. Next time kena pegi lagi. Dari segi rasa nya aku tak reti nak describe macam mana tapi sedap jugak.

 Yang ni Incik Daus order, nasi goreng daging. Sedap gak, aku suke!

Yang ni ibunda terchenta ku order, mee hailam. Nyam nyam dap gak..

Yang ni Alfredo Spaghetti order untuk Aqeel tapi skarang ni si tonet ni susah bebenor nak makan. Kemain uh sana uh sini bila aku nak suap. Makanla gak 2-3 suap pastu ape lagi mama nya la yang bedal. Agak masin sikit tapi sedap je.

Tu ko tengok muka Aqeel camne. Apak ko kemain sengih lagi, yang anaknye mak aii. Aku geget baru tau. Kemain garang ni budak kenit ni skarang. Eh sana eh sini. Amok sana amok sini. Aku tak sengaja tertelangkupkan tablet dia tengah tengok youtube, boleh dia sound aku sambil dia betulkan tablet dengan sambil tengok muka aku, "Ehhhh...mamaaaaa". Pastu sambung2 bebel sepatah aku tak paham. Hehe nak gelak ada nak geget pon ada. 

 Dalam perjalanan nak pergi port mengamok.

 Okeh dah jumpa, sini best untuk sembamkan muka. Empuk.


Tak beri kerjasama kat mama ko nak camwhore ye wahai anak. 


Biarla mama ko camwhore ngan apak ko je. Lomentik kan. Kihkihkih.

Dahla...sekian. Tatatititutu.

~Wanie~

13 December 2012

Makanan Jepun untuk tekak melayu

Saper suke Takoyaki Tako Tao? Yang kat Jusco selalu ada jual tu. Mesti ramai suke kan.

Aku adalah peminat setia Takoyaki Tako Tao. Sodap aihhh. Kalau dulu time pregnant asik mengidam makan tako tao ni je..

Dulu pukul 12 malam balik dr Jusco pun aku boleh makan lagi Tako ni siap bedal sorang2 2-3 pack, dalam tu ada 3 ketul takoyaki ni T__T.

Skarang ni habiskan satu pack pun kemain kenyang. Napsu jin manekah yg merasuk aku dlu. Tapi memang sedapla Takoyaki Tako Tao nih..especially yang sotong punya.

The sotong my idol hewhewhew

Ops..belum habis lagi..ade lagi satu takoyaki yang sedap, yang ni dekat Shah Alam Mall seksyen 9 S.A..totally different taste from tako tao punya tapi ada keenakan tersendiri. Nama brand takoyaki tu Dani Dana.

Yang buat power tu kalau dine in kat situ terus, ada chilli flakes and cili padi kicap kat setiap meja. Makan tako tao panas2 dengan dua2 tu adalah sorga dunia weh. Haha.

Tako ni sedap mkn panas2, mkn ngan cili lak, sila la berasap mulut. Terbaru aku baru cuba kat Dani Dana ni Okonomiyaki. Aku order yang premium punya. Kalau premium RM12.90 punya ada salami and cheese. Yang lain boleh pilih nak sotong @ crab stick. Kitorang pilih yang sotong. Sodap oihhh. Kalau yang biasa RM9.90. Tapi besar gila, makan dua orang pon boleh.




Looks delicious isn't it? It isss. Tetiba teringat nak makan la plk..haish..pagi2 buta ko ni...


Minum cool blog honey dew utk cover telinga berasap. Slurppp...

Sekian....tatatatatatatatata.

posted from Bloggeroid

11 December 2012

People always take for granted.

Ahoy!

Ever heard of a new erm..new era punya quote la kan, "Teknologi ni mendekatkan yang jauh tapi menjauhkan yang dekat".

I couldn't agree more. The quote is damn true indeed. Dalam radio pun selalu kan dengar pesanan khidmat masyarakat pasal gadgets2 ni.

Bila kita duduk lepak dua orang ke, when one person is talking, the other person ni plk busy dgn hp ke tablet ke with whatsoeverla the technology thingy, the one who's talking will somehow feel ignored kan.

Mana taknya, yang kat depan mata yg tgh bercakap ni tak dilayan, yang dalam hp ni yg tak nyempat2 dilayan, whatsapp la bbm la.

Has this situation ever happen to you? Mesti pernah kan. 2-3 kali maybe boleh tahan lagi, lebih dr tu lebih baik gua cabut.

Sampai tahap aku rasa malas la nak keluar lepak dgn orang lagi bcoz of this la. Fine, mana la boleh nak lari dr teknologi semua ni, tapi u have to know the limit.

Macam aku, kalau keluar dgn sesapa, I'll put aside all the gadgets, if ada penting2 just call me. People can wait, but people can't easily forgive kan. Once org dh kecik hati, peratusan utk org tu tawar hati dgn kita adalah tggi.

Benda2 ni nampak kecik tapi sebenarnya impaknya besar. Relationship, friendship boleh terkena tempias la. Manusia mana yang suka being ignored and feel unimportant?

How can u treat people differently in an obvious way. U see the person tgh layan all the friends dalam alam maya gelak senyum sorang2, yang ko plk terkial2 terkebil2 sorang2 terpacak depan muka dia. What the fish.

Time ko plk yg whatsapp ke msg ke benda2 penting kat dia, 8 jam pastu br reply oh bole plk cakap tgh busy la. Pernah tak jadi? Tak pernah? Lucky u.

If yes. Obviously yang u're being taken for granted. People tend to ignore orang yang selalu ada, selalu there for them, yang no matter how u treat him/her, he/she will be there.
U know like, esok jela balas, busy la. But when it comes to kawan lain yang kalau tak reply tu rasa rugi gile, then dan2 tu kena jawab tak kira la tgh busy ke apa.

U're somewhat underestimating peoples capabilities. Everybody can be extremely nice to U now. But when it has reached the limit, then sayonara it will be!


U're free like a bird to wonder around and be friend with someone who appreciated and treated u well..

posted from Bloggeroid

09 December 2012

Tak mungkin bosan dengan durian crepe



Apa!!? Durian crepe lagi? Ye betol!!

Hadoila mmg tak bosan2 aku mengadap durian crepe ni. Durian kan, sapela yg nk boring? Unless ko mmg tak suka durian la kan.

Masalahnye is tak jumpe lagi kt shah alam ni orang jual longgok2 je durian. Tak acii! Hari tu aku bace paper apa tah, kat area Rawang dah ada orang jual durian longgok2 je. Murah wei.

Takpela kempunan punye pasal, durian crepe pon jadila. Kalau mkn durian betul banyak sgt pon bahaya gak kan. At least durian crepe ni terkawal skit sebab beli pun sikit2 je.

Member aku Maimok kate, takde la sedappp gile durian2 crepe ni, baik aku makan durian betul. Kata dia la.

Aku lak suka gila combination whipped cream dengan durian, tu yang buat special tu. Crepe pulak jenis nipis je..perghhh!

Kali ni punya durian crepe aku order dekat norizbaked.blogspot.com. Self pickup dekat seksyen 7, S.Alam. Kalau sape yang duduk nearby boleh la beli kan sbb dekat. Sodap aih!

Pape pon, ade desas desus mengatakan yang cempedak crepe lagi sedap. Hahaha pencarian bermula!! Pasni ada la 10 entry pasai cempedak crepe je kot. Kakakakaka.

posted from Bloggeroid

06 December 2012

Tudung Syria serius murah!

Cakkkkk!

Sekarang kan tengah famous tudung syria instant kan, kitorang at Couleurs pun opkos takmau ketinggalanla kan kan kan. 

Kitorang bagi introductory price je ni, sempena nak promote our new launched online shop ni kan kan kannnn...Serius mampu milik! Market price around RM39++.

Jemput-jemput la like Facebook kami untuk dapatkan design tudung terkini dari kami. Oh ye boleh jugak follow our blog at http://c-hijab.blogspot.com untuk view our available gorgeous hijabs.


Instant Syria Hasna Colour Block (Soft Awning)

only at RM28/pc (without postage)


Code: SYCB01 - Available
Type: Instant Syria
Material: Cotton Lycra
Pink body with orange awning
Introductory Price: RM28 (without postage fee)

 
Code: SYCB02 - Available
Type: Instant Syria
Material: Cotton Lycra
Orange body with pink awning
Introductory Price: RM28 (without postage fee)


 P/s: Shawl Jameela bakal di restock, tunggguuuu. Shawl Jameela macam kat bawah ni ha. Ngeeeee :D.


~Wanie~

04 December 2012

Makan pon seasonal

Makanan and tempat makan yang menjadi famous tiba2 di suatu ketika...pastu nexttt! Tapi ada jugak yg jd all time favourite la cth cam pavlova, at least utk aku lerr..

1. Serai Pavlova - dah try, nyummeh suke!

 Ni bukan gambar pavlova@serai, ini pavlova@wanie. Hehehe.

2. Red velvet - dah try, ermm ok jgk


3. Rainbow cake - dah try, warne je tantek kot..rasa biase je



4. Burger bakar - belommm


5. Macarons - dah try, manis gile tapi sedap



6. Pop cake - dah try, sedap jugak cake disaluti coklat, chomel!

 Pic from: PopCake2u


7. Tiramisu - belommm

8. Caramel cake - belommm

9. Whoopie pie - belommm dgr kate sodap!

10. Durian crepe - dah try, sebagai penggemar durian, aku adalah suka tak kira brand apa durian crepe itu. Sekian.




11. Laman Grill - dah try, ahhh heaven
 

12. KFC Double Down - dah try, dap2 tapi kalau makan sekaligus muak



13. The Chicken Rice Shop Grilled Butter Chicken - dah try, marvelous!



14. Krispy Kreme Donuts - dah try, yang Almond jugak sodap


15. Apam polkadot (diingatkan oleh Ana ;D ) - dah try, yang ni awal2 dah try sbb cousin ada buat masa apam ni tengah famous. Terbaik! Two thumbs up! Lembut dan sedap sebab ada jem. Nom nom nom. Nak rasa sile order dari Ana@http://cakequinn.blogspot.com/..hehehe.

Gambar dipinjam dari Ana@http://cakequinn.blogspot.com/


Eh ape lg eh..esk2 update lg..tatatatatata
posted from Bloggeroid

02 December 2012

Wedding at Kelab Golf Seri Selangor

Ho yeah..dapat jugak pakai baju aku yg telah dipatchkan lace itew. Hewhewhew.

Kalau tak, taktau nak pakai ke mana. Takkan nak gi beli susu aqeel kat speedmart besiap kemain camnih. Hihi. Sungguh di luar kawalan.


Montel tidak mematikan napsu utk mengikut trend peplum hokeh :P. Ni time dah nak balik sbb tu baju dah kedut2.

Baju pengantin sangat lawa, warne sweet je siap ada riben2 mmg chumels la malangnya aku berat buntuit nak bangun ambik gambar.

Lagipon aku malu, aku selalu membayangkan bila tgh ambik gambar seolah2 tayang pungkoq di khalayak. Hahaha camtu jugak time blajar2 dlu. Kalau kena tulis kat white board terasa seolah2 seluruh kelas sedang memerhati pungkoq besaq aku, bukan perati apa yg aku tulis...Arrrgghhh takleh lupe saat2 itu. Padahal sapa la pon yg tringin nak menatap pungkoqku ini.

Tantek kan colour? Riben2 tu ada atas kepala ngan kedua belah bahu. Pastu ada pearls berjuntaian gitu. Awww so sweet.





Dapat doorgift yang best dan sedap gilers.


Ada macam2 jenis kacang, gajus, almond, pistachio and ada gak yg x kenal tp sedap. Me loike!


Ada satu lagi door gift isi dried fruits macam kiwi, mango, anggur ngan jambu kot lagi satu. Tapi serious setap! Tengokla si tonet Aqeel punye sengih.





Wokehhh..update ringkas pade hr ahad. Tatatititutuuuuuuu...
posted from Bloggeroid