Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

17 December 2012

Kacang Pool & Roti at Restoran Tirai Ratus

Pernah dengar tak kacang pool? Aku serius tak pernah until la last week pergi Restoran Tirai Ratus kat Seksyen 3, S.Alam, waiter tu tersilap hantar order orang kat meja aku. Aku tengok wahhh macam menarik. Terus la "Dik, tambah order". Haha dasar!
 
Kacang pool ni makanan negeri ke negara mana eh? Aku rasa cam makanan arab je sebab roti2 cicah2 ni. Ye ker? Sebab seumur hidup aku tak pernah dengar pon kalau la ianya adalah makanan Malaysia.

Sorry la gambar a bit blur..camera blackberry laki den dah biol. Dah takleh focus. Kacang pool ni makan dengan roti. Roti tu roti bakar pastu kuah tu pulak ada telur mata kerbau. Not bad jugak. Tapi oleh sebab aku dah bedal yang makanan2 lain lagi, maka tak dapat menikmati bebetul ini kacang pool. Next time kena pegi lagi. Dari segi rasa nya aku tak reti nak describe macam mana tapi sedap jugak.

 Yang ni Incik Daus order, nasi goreng daging. Sedap gak, aku suke!

Yang ni ibunda terchenta ku order, mee hailam. Nyam nyam dap gak..

Yang ni Alfredo Spaghetti order untuk Aqeel tapi skarang ni si tonet ni susah bebenor nak makan. Kemain uh sana uh sini bila aku nak suap. Makanla gak 2-3 suap pastu ape lagi mama nya la yang bedal. Agak masin sikit tapi sedap je.

Tu ko tengok muka Aqeel camne. Apak ko kemain sengih lagi, yang anaknye mak aii. Aku geget baru tau. Kemain garang ni budak kenit ni skarang. Eh sana eh sini. Amok sana amok sini. Aku tak sengaja tertelangkupkan tablet dia tengah tengok youtube, boleh dia sound aku sambil dia betulkan tablet dengan sambil tengok muka aku, "Ehhhh...mamaaaaa". Pastu sambung2 bebel sepatah aku tak paham. Hehe nak gelak ada nak geget pon ada. 

 Dalam perjalanan nak pergi port mengamok.

 Okeh dah jumpa, sini best untuk sembamkan muka. Empuk.


Tak beri kerjasama kat mama ko nak camwhore ye wahai anak. 


Biarla mama ko camwhore ngan apak ko je. Lomentik kan. Kihkihkih.

Dahla...sekian. Tatatititutu.

~Wanie~

10 comments:

  1. kacang pol tu org johor mkn klo aku x silap.memang sodap.aku ingt ko penah mkn kt tirai ratus tu.tu kire dapur no.3 mak aku.hahaha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh mknn johor ehhh..baru aku tau! Tak pernah mkn, sbb tak pernah tau ianya wujud. Menu pon aku slalu jump to section western je laju2 kuikui. Dapur no 1 cili merah , dapur no 2 kat ne? Misteri nih

      Delete
  2. cili merah dh keluar list. kemain mahal skang. no.1=seksyen 6, no.2=seksyen 8..no.2 ni berkongsi tempat dgn seksyen 10 gak...pastu no.3=si tirai ratus tu. mula2 aku mkn tu mak aku order. aku hanya pandang sebelah mata je menu tu. tp lps aku sebat mak aku punya, baru ku sedar dont jugde a menu by its name....kuikuikui.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbb nama dia kacang kan, aku pom budget2 macam kuah kacang dhal mkn ngan roti canai kahkahkah

      Delete
    2. Alamak lom habis type, rupenye kacang pool ni bebeze same skalik tapi camne nak describe rase die haaa

      Delete
  3. apekebenda tu beb, aku tidak megetahuinya!

    ala baran2 baby ikot mama nye kot.. ;p *larikkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa ko kene rasa ngan buat review cpt beb sbb skang ko dh mengetahuinya hahaha.

      Hahahaha oit aku tak baran, aku emo je.merajok silent mode 2 hari. Kakakakaka. Aku merempan kat blog je lebih :P

      Delete
  4. Replies
    1. Mikael tambah2 amok!! Gigit daddy u!

      Delete
  5. Kacang pool memang asal dari keturunan Arab. Terkenal di Singapura dan Johor Bahru to be spesific

    ReplyDelete