Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

11 December 2012

People always take for granted.

Ahoy!

Ever heard of a new erm..new era punya quote la kan, "Teknologi ni mendekatkan yang jauh tapi menjauhkan yang dekat".

I couldn't agree more. The quote is damn true indeed. Dalam radio pun selalu kan dengar pesanan khidmat masyarakat pasal gadgets2 ni.

Bila kita duduk lepak dua orang ke, when one person is talking, the other person ni plk busy dgn hp ke tablet ke with whatsoeverla the technology thingy, the one who's talking will somehow feel ignored kan.

Mana taknya, yang kat depan mata yg tgh bercakap ni tak dilayan, yang dalam hp ni yg tak nyempat2 dilayan, whatsapp la bbm la.

Has this situation ever happen to you? Mesti pernah kan. 2-3 kali maybe boleh tahan lagi, lebih dr tu lebih baik gua cabut.

Sampai tahap aku rasa malas la nak keluar lepak dgn orang lagi bcoz of this la. Fine, mana la boleh nak lari dr teknologi semua ni, tapi u have to know the limit.

Macam aku, kalau keluar dgn sesapa, I'll put aside all the gadgets, if ada penting2 just call me. People can wait, but people can't easily forgive kan. Once org dh kecik hati, peratusan utk org tu tawar hati dgn kita adalah tggi.

Benda2 ni nampak kecik tapi sebenarnya impaknya besar. Relationship, friendship boleh terkena tempias la. Manusia mana yang suka being ignored and feel unimportant?

How can u treat people differently in an obvious way. U see the person tgh layan all the friends dalam alam maya gelak senyum sorang2, yang ko plk terkial2 terkebil2 sorang2 terpacak depan muka dia. What the fish.

Time ko plk yg whatsapp ke msg ke benda2 penting kat dia, 8 jam pastu br reply oh bole plk cakap tgh busy la. Pernah tak jadi? Tak pernah? Lucky u.

If yes. Obviously yang u're being taken for granted. People tend to ignore orang yang selalu ada, selalu there for them, yang no matter how u treat him/her, he/she will be there.
U know like, esok jela balas, busy la. But when it comes to kawan lain yang kalau tak reply tu rasa rugi gile, then dan2 tu kena jawab tak kira la tgh busy ke apa.

U're somewhat underestimating peoples capabilities. Everybody can be extremely nice to U now. But when it has reached the limit, then sayonara it will be!


U're free like a bird to wonder around and be friend with someone who appreciated and treated u well..

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment