Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

13 December 2012

Makanan Jepun untuk tekak melayu

Saper suke Takoyaki Tako Tao? Yang kat Jusco selalu ada jual tu. Mesti ramai suke kan.

Aku adalah peminat setia Takoyaki Tako Tao. Sodap aihhh. Kalau dulu time pregnant asik mengidam makan tako tao ni je..

Dulu pukul 12 malam balik dr Jusco pun aku boleh makan lagi Tako ni siap bedal sorang2 2-3 pack, dalam tu ada 3 ketul takoyaki ni T__T.

Skarang ni habiskan satu pack pun kemain kenyang. Napsu jin manekah yg merasuk aku dlu. Tapi memang sedapla Takoyaki Tako Tao nih..especially yang sotong punya.

The sotong my idol hewhewhew

Ops..belum habis lagi..ade lagi satu takoyaki yang sedap, yang ni dekat Shah Alam Mall seksyen 9 S.A..totally different taste from tako tao punya tapi ada keenakan tersendiri. Nama brand takoyaki tu Dani Dana.

Yang buat power tu kalau dine in kat situ terus, ada chilli flakes and cili padi kicap kat setiap meja. Makan tako tao panas2 dengan dua2 tu adalah sorga dunia weh. Haha.

Tako ni sedap mkn panas2, mkn ngan cili lak, sila la berasap mulut. Terbaru aku baru cuba kat Dani Dana ni Okonomiyaki. Aku order yang premium punya. Kalau premium RM12.90 punya ada salami and cheese. Yang lain boleh pilih nak sotong @ crab stick. Kitorang pilih yang sotong. Sodap oihhh. Kalau yang biasa RM9.90. Tapi besar gila, makan dua orang pon boleh.




Looks delicious isn't it? It isss. Tetiba teringat nak makan la plk..haish..pagi2 buta ko ni...


Minum cool blog honey dew utk cover telinga berasap. Slurppp...

Sekian....tatatatatatatatata.

posted from Bloggeroid

2 comments:

  1. ko ni kan! buat aku lapau. jgn kate Tako Tao tu, smua la japanese food fave aku. aku bedal selagi halal. aduh sedap!

    weh hr tu page ko dilanda melware. hari ni ok dah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha mmg tujuan aku menjemput ko lapau skali ngan aku. Berjaya misi aku nmpaknya kakaka. Btoi2 japanese food mmg sedap cuma yg raw2 tu tekak aku blom berdaya lagi nk cuba.

      Yeker kena malware..aku taktau pong, tengkiu bgtau. Takuit takuit!

      Delete