Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

29 June 2012

Tudung bawal 3 Tone murah jeee...

Cak!!

Jemputla visit aku punye online shop, ada tudung bawal murah 3 tone and mix tone..Baru nak mula business kecik2 je..support la..support la..hehehe...Bagi sneak peak sikit...tantek tak tantek tak?


Click here to visit my online shop, or simply type http://www.facebook.com/couleurshijabonline

Harap maklum model tudung adalah belemoih. Nantila aku cari model yang cun sikit. Hahaha.

*Updated : Dah jumpe model yang cun hihihi*

Nanti ada macam-macam lagi. For a start ni aku jual tudung bawal yang affordable but adorable ;)

Come2...jemput datang! Ngeeee ^_^


~Wanie~

27 June 2012

Bihun PaMa yang sedap...

Kalo nak cepat buat breakfast kan, bihun PaMa la pilihan aku. Satu sebab instant la kan, cepat je dah jadi main dish. Seken sebab ianya sedappp. Pada aku la..sedap sebab ia adalah makanan segera. Hehe biase segera2 ni tak begitu menepati selera terutame time pagi2, tembolok baru nak adjust. Kuikuikui.

Walaupon instant, tapi aku tetap jugak tumis bawang putih 2-3 ulas, bawang merah 2-3 bijik. Hiris2 je laju2. Pastu tumisss. *Pastikan anda berskill menghiris laju2. Kalau tak, hiris je slow2. Kang ade pulak betul bendul, cedera parah jari aku pulak kene saman.

Tambah kan air dalam bahan tumisan. Masukkan serbuk2 bahan perisa pama tu. Aku suke kering2 sikit, tak suka berkuah sangat. Baru terasa bahan perisa dia tu. Ikut komela ye suke macam2 mane. Banyak kuah ke sikit ke. Tapi biarla padan dengan bape bungkus bihun pama tu. Kang tawaq hebiaq tak rase pape langsung pulak.

Pastu hiris pulak cili merah, carrot, cendawan shitake. Cendawan shitake tu kene rendam dulu la ye. Campak kan je kesemuanye ke dalam kuahnye...

Masukkan pulak udang ke ayam ke atau lain2 haiwan ke dalam kuah.

Masukkan bihun pama.

Masukkan telur kalau suka...

Siap untuk disajikan! Senang bangat!


posted from Bloggeroid

Pavlova yang sedap terhangat di pasaran~

Tajuk nak getik je kan. Hikhikhik. Suke suke. Hari sabtu lepas aku buat pavlova la uolsss. Jeles tak jeles tak? :P

Alhamdulillah, banyak kali buat menjadi. Resipinyer aku amik kat bawah ni. Mohon share yea~


Resipi Pavlova
Bahan-bahan untuk buat meringue:

3 biji putih telur
1 cawan gula icing
3,4 titik esen vanilla
3,4 titik cuka
1 sudu besar tepung jagung

Bahan-bahan topping Cream
250ml whipping cream  (aku tambah gula sikit, sesudu kecik je tapi sebenarnya takyah pun takpe sebab manis sangat dah meringue ni)


Cara-cara:

1. Pukul 3 biji putih telur ngan gula icing, guna high speed terus. Pastikan tiada bercampur kuning telur. Bekas kena kering betul-betul. Tak boleh ada air langsung. Kalau tak memang tak jadiklah meringue ni. Putar dalam 15 min. Putar sampai bila kita terbalik kan mangkuk tu, tak meleleh.

2. Kemudian masukkan esen vanilla, cuka dan tepung jagung. Gaul kasik sebati guna sudu.

Gaul...gaul...gaul...

3. Kemudian alas loyang guna baking paper. Panaskan oven sebelum masukkan meringue ni. Guna  suhu 150C untuk panas kan oven.

Rupa paras bukan ukuran, tuang jela bentuk macam mana pun.

4. Bakar selama 50 min. Guna api bawah je. Suhu 120C. Dalam masa sejam tu, meringue ni akan mengembang, dan merekah sikit. Jangan risau.. itu petanda molek. Selepas 50 min, bakar pulak guna api atas bawah selama 10 min.

5. Bila dah siap bakar selama sejam. Biarkan meringue ni sejuk dalam oven. Jangan keluarkan. Jangan risau kalau dia mengecut.. Takpe. Yang penting jangan kuarkan dari oven, nanti dia sudden drop. Biar dia drop slowly.
 
Apa khabar kau di sanaaa..lama sudah tak berjumpaaa...

6. Sementara tunggu meringue tu sejuk, bolehlah putar whipping cream sampai dia kembang. Sementara tu boleh wrap dan sejukkan dalam fridge. Bila meringue dah sejuk, bolehlah sapu whipping cream atas meringue. Dan hiaskan lah dengan buah-buahan pilihan.

~ Meringue~

 Biarpun rupamu begini, kau tatap menjadi pojaan hatiku~
  Tadaaa! Dah siap. Siap watermark gambar pavlova tu..punyerla sayang pavlova aku. Aku luper beli buah blueberry, kalo tak lagi sedap woo. Buah topping kene masam macam strawberry, kiwi dan berry2 yang lain baru boleh lawan manis pavlova tu. Cubela buat cubelaaaa...

Apa? Malas nak buat? Nak order? Nanti ku pikirkan. Hew hew hew. 

 Sampai berjumpa lagi....tatatatatatatatatatatata.

~Wanie~

26 June 2012

Transfer Factor for my husband..sihatla hendaknye

Kalo ada yang terbaca post sebelum ni tau la kan asben aku kene batu karang atau bahase omputehnye kidney stone. Treatment pertame Incik Daus trime last week dekat DEMC adelah buat Endoscopy, masuk camera and pecahkan batu dekat saluran air kencing, nanti batu akan keluar melalui air kencing. 

After 2 weeks which is minggu depan ni la, nak buat laser pulak untuk batu kedua yang dalam buah pinggang. Skang asben aku dah trauma la nak buat treatment2 ni, jadi kitorang cari alternative lain untuk pecahkan batu. Kakak ipar aku suggest aku jadi member dan beli Transfer Factor ni cuba pulak makan sebagai alternative pecahkan batu karang dalam buah pinggang tu sebab dia kata ada kawan dia makan and after seminggu batu tu pecah sendiri, dah tak payah buat laser lagi.

Sekarang ni ada masa seminggu lagi sebelum kena buat laser tu kan so kitorang pun berusehe la makan Transfer Factor Advanced Plus 30 biji sehari. Mudah-mudahan tak perlu la lagi buat segala macam treatment yang menyakitkan ni kan.InsyaAllah...amin...

Kes lain pulak..kalau nak tau abah aku sekarang on dialisis sebab kedua-dua buah pinggang dah rosak dan tak berfungsi..Seminggu 3 kali abah kena buat dialisis, sekali buat 4 jam..Abah pulak memang susah nak kencing sejak buah pinggang dah rosak ni, so kitorang pun beli Transfer Factor KBU (kidney, bladder and urinary support) untuk abah, Alhamdulillah, abah kate kencing jadi lawas...

Seksa tau bila kita nak terasa nak kencing tapi kencing takmo keluar, azab sangat. Aku tau sebab aku dah pernah rasa. Masa aku kena chronic asthma attack dulu, jantung aku dah bedegup terlalu laju (palpitation) and aku kene muscle spasm. Masa tu memang aku rasa nak kencing gile2, name pon masuk drip kan, dah tentu la air banyak gile dalam badan. Tapi tak boleh nak kencing sebab muscle spasm, nangis2 aku kat ICU, kecoh la time tu. Last2 nurse masukkan tiub untuk keluarkan air kencing. Sakit woo masuk tiub ikut bawah ni. Penuh satu kantung ok air kencing. Dah la kena muscle spasm, kene amik darah dekat area abdomen pulak tu sakit oii untuk tengok ada terkena jangkitan kuman ke tak. Isk isk...sadis kan pengalaman aku..

 
 Mase ni boleh senyum lagi sebab result x-ray and CT scan belum dapat

 Ni masa dah dapat result x-ray and ct scan, time ni nak pergi operating theatre..muka cuak je. Kesian asben aku time ni. Selalu tu tersengih2 sampai aku rasa nak tomoi je sebab asal balik keje je, "Gemok (akula tu), tengah buat pe tuuu", "Gemok, awk masak ape hari ni?", "Si gemok ni...sebesar2 alam la (kalo aku terselisih kat laluan sempit ngan dia)". T__T

Ni kat depan ward sebelum ditolak ke OT.
Muka dah tiada senyum dah. Ni dah lepas buat endoskopi...kesian Incik Daus time nih..sana sakit sini sakit. Menitik jugak la air mata bini gemok awk nih..

  
Banyak darah kan? Dr kata kene minum banyak air lagi supaya batu2 sume keluar. Asben aku pon cakap gak lepas buat endoskopi. Kalau dia banyak minum air, darah tak banyak keluar dalam kencing, tapi kalau kurang minum air, darah banyakla dalam air kencing.  

 Aku nak try makan jugak lepas ni untuk asma aku..insyaAllah..kite berusehe kan..

 Ni yang abah aku makan, kidney, bladder and urinary..
 Yang ni yang Incik Daus makan...

Riovida...Air ni pon Incik Daus minum gak. Nak baik punye pasal kan. Tapi sedap air ni, rasa buah manggis ke camtula..

Kite merancang dan berusehe kan..Allah menentukan..mudah-mudahan usaha berubat ni diberkati, insyaAllah..

Kalau ada orang yang berminat jugak nak beli transfer factor ni boleh contact aku at sitisalwani262[at]gmail.com sebab akak ipar aku, Kak Ju memang dealer and jual Transfer Factor dan arif tentang cara makan ni semua. Abah aku and asben aku pun Kak Ju yang bagitau cara makan, bape bijik makan sume. Buat pengetahuan korang, TF ni jugak ada dijual at certain hospitals di Malaysia and ramai jugak Dr jadi dealer.

Till then...daaaa...
~Wanie~

Transfer Factor Infos

 4life Nutrastart (BODY RITE SHAPE)

* Mengandungi 100mg Transfer Factor E-XF untuk membantu
kesejahteraan dan menurunkan berat badan
* Mengandungi 6 gram serat makanan
* Membekalkan 18 gram protein daripada soya dan wei
* Perisa coklat semulajadi yang lazat
* Diperbuat dengan bahan-bahan Bukan-GMO
* Diperakui HALAL oleh IFANCA

4Life Transfer Factor Male Pro

1 Botol x 90 Kapsul

- Menjaga kesihatan organ kaum lelaki secara
keseluruhan (kesihatan Prostat).
- Melancarkan buang air kecil.
- Mencegah & menyembuhkan kanser Prostat.
- Memperbaiki sistem imun organ lelaki, kesuburan dan
kejantanan.
- Kesihatan khas untuk kaum lelaki.
- Anti kanser prostat.
- Membantu dalam kes-kes melibatkan BPH (prostat
bengkak), membantu merawat kanser prostat serta
menambah fungsi seksual.


TF Advanced

* Kencing Manis / Diabetes (Tahap 1 & Tahap 2, Diabetes Foot
Care)
* Migrain (sakit kepala)
* Darah Tinggi / Hypertension
* Sakit Jantung
* Stoke / Angin Ahmar
* Buah Pinggang / Dialisis (Pre Dialisis & Post Dialisis)
* Kanser Tahap 1 hingga 4 (contoh; Kanser payu dara, Paru-paru,
Usus, Muka, Pymphoma)
* Kanser Darah (contoh: Laukemia, Thalasaemia, Multiple
Myeloma)
* Auto-Immune Diseases (Contoh: Psoriasis, SLE/Lupus,
Scleroderma, Rheumatoid Arthiritis, Gout, Hyper / Hypo Thyroid)
* Allergic / Alahan (Contoh: Asthma, Allergic Rhinitis, Alahan
Mata, Makanan, Kulit / Dermatitis, Sinusitis, Resdung)
* Neuro / Saraf (contoh: Parkinson's Disease, Prolapsed Disc,
Sakit Sendi)
* Infeksi / Inflammasi / Radang (contoh: Selsema, Batuk, Demam,
Bisul, Beguk)
* Infeksi Virus, Bakteria, Fungus (contoh: Denggi, Chicken Pox,
Cengkering, Campak, HIV, Hepatitis A / B / C, Tuberculosis (TB)
* Kecantikan dalaman
* Kanak-kanak (contoh: Autism, Lembab IQ, Down Syndrome,
Sawan, Kekuningan)
* Depression (Kemurungan) (contoh: Stress/Tekanan,
Menoupause (Perempuan) , Andropause (Lelaki)
* Gastritis / Sakit Perut
* Buasir


Transfer Factor (TF) PLUS

MENINGKATKAN SISTEM IMUN
“UNDER-REACTIVE”

• Kanser (Tahap 1-4)
• Denggi
• Hepatitis
• Buasir
• Darah tinggi
• Penyakit Jantung
• Ulser Perut
• Cyst
• Diabetic Ulcer
• Inflamasi / Demam
• Ketumbuhan
• Kardiovascular
• Masalah Infeksi (Bakteria, Virus, Kulat)
• Gangrene
• H. Pylori
• Endometriosis


TF GLUCOACH

"Kencing Manis (Diabetes Jenis 1 Dan 2)"

Membantu mengimbangi Kadar Gula dan kesihatan Pankreas.

* Mengimbangi kesihatan kadar gula.
* Membantu menukarkan gula kepada tenaga.
* Meransang peningkatan pengeluaran Insulin.
* Menurunkan plasma Glucose diabetes.

Manfaat utama
Mengandungi ramuan yang boleh membantu dan meyokong kesihatan pankreas menerusi sistem metabolik dan endokrine.

Mengandungi minerals, herba dan phytonutrients yang membantu menyokong pengeluaran hormon yang sihat, memperbaiki kadar gula dan meningkatkan kesihatan pankreas.

Transfer Factor Glucoach dapat menjaga kesihatan kadar gula dan membantu menukarkan gula kepada tenaga. Ia juga mengimbangkan hormon, meransang peningkatan pengeluaran insulin, serta meningkatkan sistem ketahanan dan metabolism.


TF RIOVIDA

Mengimbangkan Imun dengan gabungan ANTIOXIDANT.

* Memberikan TENAGA dengan mengimbangi sistem Imum.
* Meningkatkan Kesihatan Minda.
* Meningkatkan Kesihatan Kelamin.
* Meningkatkan Penglihatan.
* Menurunkan Stress.
* Awet Muda.

TF Riovida Mengandungi :

* Transfer factors
* Acai berry juice
* Elderberry juice
* Promagranade juice
* Blueberry juice
* Purple Grape juice
* Apple
* Lactoferrin
* Vitamin C


Transfer Factor Dalam Jus Beri memberi :

Awet Muda, Anti Infeksi, Anti Virus/Kuman, Anti Kulat, Anti Parasit, Anti Bakteri, Mengikis Karat Lemak, Membantu Penghadaman, Meningkatkan Metabolisma, Mengurangkan Bad Kolesterol, Menambah Tenaga, Meningkatkan Imun, Mencegah Kanser, Menguatkan Jantung, Menguatkan Aliran Darah, Menguatkan Gigi, Menguatkan Kulit, Mengurangkan Rabun, Menguatkan Daya Ingatan.

4Life Transfer Factor Riovida Burst

1 Kotak x 15 paket

Sama seperti Jus Riovida tetapi disediakan dalam bentuk jeli. Mengandungi Transfer Factor (Tri-Factor Formula) dan juga kekuatan jus yang terbukti keberkesanannya: Transfer Factor Riovida.

4Life Transfer Factor Chewable Advance Formula (90 Kapsul)

Sama kekuatan seperti Transfer Factor Advance, tetapi didalam bentuk chewable (dikunyah). Rasanya enak, berperisa citrus. Sangat digemari oleh kanak-kanak dan juga dewasa. Dapat membantu meningkatkan daya berfikir (IQ) dan daya imun. Ia juga digunakan untuk kes-kes Slow Learner @ Autism.

Rumusan

* Mendidik dan menyeimbangkan sistem imun dengan Tri-Factor Formula.
* Memberikan pilihan bagi mereka yang tidak menelan kapsul.
* Memberikan kesenangan dan kelazatan kepada kanak-kanak dan orang dewasa dengan krim perisa Citrus.



TF Belle Vie (Untuk kesihatan wanita)

Untuk kehidupan sihat dan indah.

* Memperkasa tindakbalas sistem imun
* Membantu proses pendetoksinan
* Menggalakkan kesihatan ginekologi
* Menggalakkan kesihatan payudara
* Menggalakkan pertumbuhan dan fungsi sel yang sihat
* KANSER WANITA TAHAP 1 - 4
* Fibroid, Lipoma, Nasalpolyp
* Ovarian Cyst, Menoupause
* Penjagaan Kecantikan Dalaman
* Infertility (Susah Mengandung)
* Anti Kanser Khusus Wanita
* Menjaga Kesihatan Alat Sulit Wanita
* Melindungi Kanser Payudara
* Memperbaiki Tahap Kesihatan Wanita.
* Penyah Toksin Dalam Badan

TF Belle Vie memberikan penawar semulajadi untuk memulihkan tahap kesihatan wanita disebabkan serangan penyakit-penyakit baru dan virus-virus terkini.

 
TF RenewAll  
TF RenewAll juga mengandungi ekstrak minyak Rosemary, Lavender, Charmomile dan Eucalyptus, semua bahan-bahan yang terkenal untuk memperbaiki dan melegakan kulit. Terdapat juga Yeast Polysaccharide yang memberi sokongan kepada “macrophage” sistem imun dalam fungsi pembaharuan sel, menjadikan kulit kesihatan lebih remaja, sihat dan segar.

Sesuai untuk penyakit :

1) Diabetes Foot care
2) SLE / Lupus
3) Kulit
4) Bisul
5) Chicken Pox / Cengkering
6) Campak
7) Kecantikan Luaran / Anti Aging


TF KBU

Life Transfer Factor KBU mengisi 1 keperluan besar bagi orang-orang yang dalam dunia hari ini yang serba pantas. Sistem kencing yang dikenakan dengan mengeluarkan bahan buangan daripada badan, dan sering adalah overtaxed dengan makanan ringan yang kita makan dan minum. Ramuan di 4Life Transfer Factor KBU dikaji dengan teliti dan dipilih untuk menyokong keseluruhan sistem kencing, termasuk penapisan keperluan nada buah pinggang dan pundi kencing yang sihat, seterusnya membantu menjaga saluran kencing yang bersih dan sihat."

Kandungan Bahan TF KBU :

Bladder Support Blend 1050 mg †
Cranberry (Vaccinium macrocarpon) fruit powder & extract
D-Mannose
Blueberry (Vaccinium angustifolium) fruit
Lingonberry (Vaccinium vitis-idaea) fruit
Kidney Support Blend 580 mg †
IP-6 (Inositol Hexa phosphate)
Chanca Piedra (Phyllanthus niruri) herb
Juniper (Juniperus communis) berry
Dandelion (Taraxacum officianale) leaf
Varuna (Crateava nurvala) stem bark extract
pH Balancing Blend 210 mg †
Apple cider vinegar
Sodium bicarbonate
Potassium bicarbonate
Calcium carbonate



Sesuai Untuk Digabungkan Dengan CV atau GLUCOACH"

Produk ini membantu menyokong kesihatan anda dengan vitamin dan mineral penting

Manfaat utama
Membantu memberikan nutrisi yang diperlukan tubuh untuk berfungsi secara optimum.

Apa yang membuat produk ini unik?
Mengandungi vitamin C, E, B6. dan B12, plus magnesium, selenium, folat, dan kromium untuk membantu menyokong kesihatan.


4Life Transfer Factor CV (60 Kapsul)

"Darah Tinggi, Penyakit Jantung, Kolestrol Tinggi"

Ramuan hebat yang dirumus khas untuk kesihatan sistem kardiovascular (jantung). Ia membantu menyokong kesihatan jantung dengan Transfer Factor daripada estrak kuning telur serta ekstrak tumbuh-tumbuhan.

Manfaat utama
Memberi kesejahteraan dengan menyokong keperluan jantung anda. Sesuai kepada pengidap darah tinggi, lemah jantung, stroke tersumbat atau kolestrol tinggi

Apa yang membuat produk ini unik?
Mengandungi campuran eksklusif yang merangkumi koenzim Q-10, ginko biloba, bawang putih, ekstrak ragi beras merah dan minyak halia.

TIPS

Dicadangkan guna bersama 4Life Vitamin & Mineral untuk kesan yang lebih baik.

Kindly contact me at sitisalwani262[at]gmail.com for more information.

~Wanie~