Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

09 June 2012

#Sentaphatimak

Takkk..takde..aku takde sentap ngan sesape cume nak komen pasal bahasa orang2 zaman skang. Zaman atuk nenek kite dulu mane la ada bahase2 blog, twitter bagai. Agaknye kalo tetibe orang2 lama yang bebetul lama la bkn yang jenis up to date, baca penulisan orang zaman skang ni nangis meraung kot. Rosak bahase.

Haha yela kalo sebagai contoh ayat org skarang la, "Hari ni I dah masak macam2 tapi laki I takmo makan. #sentaphatimak." Kalo org dedulu bace mesti bajet ko ni anak durhaka kasi hati mak kau sentap.

Kalo upload gambar posing2 sket. "Ini la gambar terbaru i.#bajetayu.Hewhewhew."

Wordless wednesday #888.
"Gambar ni I ambik masa nak pergi salun. Ni gambar rmbut I sblom akak tu salah potong. I geram sangat uolss. I dah cakap dah jangan potong panjang sngat, potong sampai paras ketiak je. Sampai paras bahu dia potong uolls. I malu sgt nak ambik gambar skarang ni. Mesti kengkawan I cerca I sbb rambut yg I banggekn dah kontot. Hidup I gelap gelita. I keciwa. I sedih. Tengokla nanti I jumpe tokey salun tu, I komplen kaw kaw. Bagi pengajaran kat akak tu. I ban smpai bile2 forever and ever salun ni, selamanya, berabad lamanya, berkurun seindah sakura pon I takkan jejak lagi salun tu." #Pitam.

Perkara rawak no 800. Beruk warne pink.

Gelak jangan cakapla, memacam jenis gelak ada, hehehe hahaha hihihi hikhikgik kahkahkah hewhewhew kuikuikui ngehngehngeh hakhakhak kuehkuehkueh gagagaga.

Iolls uolls weolls.
"Iolls dah pergi dah rase tat nasi ayam, uolls bile lagi? Nanti weolls gi sesame nak?"

#tangandidadamatakeatas.

Tak ke pening orang dolu2 nak faham. Belum yang macam aku lagi. Tulis ayat panjang sket tetibe selit satu dua ayat yang kunun2 silap tulis, kene potong. Pastu gelak tak abis2. Hahaha. Eh tergelak lagi.

Oh perut ku dah laparla pulak. Hikhikhik. Lenkali sambung. So tatatititutu uolsss. #dasarmokmok. Eh.

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment