Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

11 June 2012

Pencarian TV cabinet

Pening rupenye ok nak mencarik tv cabinet rumah aku ni. Kalau ada duit memang nak buat yang built in jela kan. K.a.l.a.u.A.d.a.D.u.i.t. T__T Tapi tak mampoo maka mari hunt ready made. Ciri-ciri utama yang aku nak adalah tv cabinet tu mesti dekat corner-corner meja adalah bulat. Aku takmau bucu tajam. Ade anak kecik harus la mengutamakan keselamatan kan. Kite berusehe Allah menentukan. Ciri utama kedua aku nak adalah, nak tv cabinet warne hitam and design modern, ciri ketiga adalah panjang kabinet tv tu mesti 6 kaki. Ciri terakhir pastilah harga yang within budget. Banyak nau pemintaan bukak kilang perabot sendiri la. Hikhikhik.

Aku ada survey-survey dekat Perabot Bahagia, banyak yang aku berkenan tapi bucu cabinet adalah tajam jadi teettt, cancelled from the list. Walaupun aku confident dengan service Perabot Bahagia, delivery on time, and quality barang pun bagus based from akunye experience beli katil and wardrobe hari tu la. And aku survey jugak dekat satu kedai ni, dekat Plaza Perabot Seksyen 7, Shah Alam. Dienya tv cabinet cantik2 la, and ada yang jenis bucu tak tajam, tapi tak amik sebab warna pulak putih plus harga pon mahal la. Akunye poket dahla nipis skang nih. Jadi tettt, cancelled lagi. Dah merata la aku round, at last sampai la ke kedai last ni. Aku nampak je bucu tv cabinet tu tak tajam, tengok cam quality nampak ok, warna pulak gelap kire on jela. Tapi slack nye sebab panjang cabinet adalah 5 kaki je. Huhu..

Maka pada hari sabtu yang lepas, smpai la tv cabinet aku. Aikkk. Apsal kaler putih nih?? Aku order kaler itam. Haih..abang yang anto barang ni kate, kekadang yang display tu design lama, kekadang kilang dah tak buat dah macam display tu tapi code sama macam lama. Tahla kekadang tuh kekadang nih. Aku kata bolehlaaa..putih pon putihla. Kang kalo suh tukar2 kang bila lagi nak ada tv cabinet. Asik kene tunjal je tv aku tu dek bebudak haha. Janji bucu tak tajam. Lantokkan je. Dah tertulis rejeki sebegitu...Aku beli dekat 99 Home Design Seksyen 9, Shah Alam..


Seb baik top dia glass hitam, baru contrast sikit ngan wallpaper aku.


 Kecik je nampak tv cabinet kitorang kan? Takpela kiri kanan kang aku letak floor lamp ke apa bagi memenuhi ruang sikit.

 No bucu tajam-tajam...me loike!

Bawah ni contoh decoration area tv cabinet. Tapi tak perlu la kot pasu bagai, idea floor lamp tu boleh buat and also frame atas tv tu pon boleh pakai. Cuma frame atas tv tu aku nak gantikan dengan modern art paintings + jam.


Modern art paintings + clock2 niii tomey tak? Tomey kan. Contoh deco guna jam2 nih cam kat bawah nih...


Smart kan?

Floor lamp english style ni kiutnyeee...rumah kitorang bukannye ada konsep modern ke classic ke english ke..blasah je. Hehe.
source 


Or maybe...simpler floor lamps can do?

Oh dah terpanjang sangat entry ni..till then. Toodlesssss.
~Wanie~

18 comments:

  1. sy punye rak tv pun lebih kurang camni la.....
    anak sy suka la dok main pintu slide tu....adeih, pening...

    ReplyDelete
  2. Sy pun siap la carik cabinet dgn design laci yang takde handle tapi tak sampai seploh minit anak sy dah reti tarik keluar laci tu. hahaha redho jelaa..

    ReplyDelete
  3. sila beli jam2 tu. aku dah lama nk beli tp belum kesampaian. jadi sila mokmok bli dlu ye. beli jgn x beli :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik kan maimok kan. Hopefully dianya quality jam pon ok la, jgn gantung sehari dah lambat 8 jam cam jam dapur ku tu..seb baik ko bagi present jam sbg ganti. Tengkiu maimokk

      Delete
    2. Cantik kan maimok kan. Hopefully dianya quality jam pon ok la, jgn gantung sehari dah lambat 8 jam cam jam dapur ku tu..seb baik ko bagi present jam sbg ganti. Tengkiu maimokk

      Delete
  4. perlu ke reply 2x? eh mok, jam aku bg tu berfungsi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru smalam aku ckp baguih jam tu, malam tadi trus benti begerak. Hahaha ni dah tukar bateri ok dah, jam tu takleh gune bateri heavy duty daaa

      Delete
  5. I ada 2 tv cabinet, masa pindah2 hr tu, 1 dh hancur..angkat2 terbarai sume..tak pasal2 kena kompol duit beli tv cabinet..bile la nk kompol duit beli hbag baru ni..hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik..smpai hancur? Haha..camne leh hancur tu? kene makan anai2 ke? kitorang beli 1 je cabinet, 1 lagi tv plan nak mount kat dinding je tapi boleh tahan la orang caj rm200 gak untuk siap pasang kat dinding T__T

      Delete
    2. cabinet pasang siap..murahan punya..hahaha

      Delete
    3. tepat skali hahaha itulah alternatifnyerrr

      Delete
  6. jam aku tu x suke menyusahkan tuan dia beli bateri heavy duty mahal2. dia sempoi je. kuikuikui. ko x mo letak wall sticker ke kat mana2 sisi sudut di rumah ko?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade...wall sticker ada tapi dalam bilik aqeel, nak letak gambar kiut2 barula aqeel suke. nape? nak sponsor? heheheheheh

      Delete
  7. kabinet tv kita sama lah.sbijik hihii. thanx coz wat entry bg idea nk deco2 kt dinding atas tv tu. leh jadikan sumber inspirasi ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. sjibik ye tv kabinet kitew..beli kat 99 home design gak ke? tv cabinet ni tak ngeri sangat kan kalo ada baby sbb bucu tak tajam.

      hehehe u r welcome, sharing is caring katernyeee ;D

      Delete