Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

31 January 2012

Gunung Empire ku daki, lautan api Chillis ku renangi

Haha tajuk hampeh. Last week my hubby and I jenjalan dekat Empire. Hati ada dup dap dup dap sebab takut melotup. Hahaha ampeh, shopping punya pasal saya redahkan aje. Tetambah sejak dah montel ni, terpaksala menjenguk ke Ms.Read nak carik seluar. Kuikuikui. Baju senang cari, seluar nak cari yang selesa amatla payah. Terasa ingin bermastautin di London pula bila berbadan montok sampaila kurus balik (I tak pernah kurus pon, kurus tu tetap gumuk tapi pada I, kalau muat seluar lama tu "kurus" la) barula mengaku,"I Malaysian, helllooo tak nampak ke I selim melim nih?". Orang London dengor berbulu je kan, yelah orang London, bukan semua pon orang engkau montel :P.

Dapat jugak la sebijik seluar Ms.Read dengan harga RM107.90 lepas diskaun. Ada auntie ni sorang berbaik hati offer I kad dia for me to get additional discount 10%. If not I boleh dapat 20% discount je sebab I takde member card. I tanya jugaklah macam mana nak dapat member card, kena beli above RM500. T__T Matikla saya tetibe nak memperabih RM500 untuk dapat member card.

Dah pergi Ms.Read, ajak (read: paksa) hubby gi Toys R us. Sejak dah ada anak ni, memang wajib singgah kedai mainan. Hubby memang marah sebab saya selalu sangat belikan Aqeel mainan. Bukan berkira tapi hari-hari keluar, hari-hari bawak balik mainan.Haha sapa yang excited lebih sebenarnya, maknye ke anaknye.Padahal Aqeel bukan pandai sangat nak main, pandai sikit-sikit je plus Aqeel cepat jemu. Agaknya dah I sogok sangat dengan mainan kot sampai boring dah dia.Kihkihkih. Tapi gi Empire ni I tak bawak Aqeel sebab ingat keluar sekejap je, tau-tau terasa nak ngap dulu sebelum balik.

Jadi ke Chillis la kite. I tak pernah makan kat Chillis, eh pernah tapi dah tak ingat bila. Lama dah jadi dah tak ingat yang mana pernah I makan. Hubby pulak tak pernah, dia tak terasa nak try pun sebab favourite dia Tony Romas. Oleh kerana I ajak jugak, teringinla ape, hubby mengikut jelah tekak bini montok.

Masa kat Chillis, I order Monterey Chicken and hubby pulak order Southwestern Grilled Lamb. I rasa ok-ok la food dia tapi dia punya mashed potato memang terbaikkk. Sedap gilos ok. Tak tipu. Lenkali I makan Chillis boleh tak I nak makan mashed potatoes dia je.

Monterey Chicken

Southwestern Grilled Lamb

Next time ngap lagi di Chillis demi mashed potatoes nye yang terbaeeek. Sekian bersiaran langsung dari atas katil nak abum. Gud niteee...

~Wanie~

No comments:

Post a Comment