Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

20 March 2012

Lampu lampi lampa *Updated*

Rumah kami adalah dipenuhi dengan downlights, dekat bilik ada la wall lamps standardla kan untuk tidur tambah ada budak tonet Aqeel, mana leh tutup lampu bila tidur, kang tah mana-mana Aqeel explore. Pendapat aku seri rumah sebenarnya banyak dibantu oleh pencahayaan. Macam mana kita bermain dengan warna mentol. Biasanya kalau untuk nampak exclusive suasana dalam rumah, mentol warna kuning la orang pakai. Tapi untuk lebih practical semestinya lampu putih. Yela pakai lampu untuk bagi pencahayaan yang cukup kan.

Masa kitorang gi Houses Lighting, Puchong, memang kitorang aim downlights jela. Tapi tetibe terpikir takde langsung decorative lights dekat rumah tu. Nampak macam takde seri la. Tak abis-abis seri. Kihkihkih. Tetibe ternampak sebijik pendant light yang menarik tapi tak begitu mahal..hmmm...terpikir mana boleh letak lampu macam ni eh? Takkan dekat porch? Takkan dekat toilet? Tapi kitorang beli jugakkk, 3 bijik lagi. Taknak kalah engkau. Nanti pepandaila pikir mana nak letak. So bila dah decide nak buat plaster ceiling, tetibe tinggg, timbulla idea nak susun lampu 3 bijik tu kat hall. Macam mana cara kitorang nak susun? Haaa...macam ni ha...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

 
Pics apabila dinyalakan belum amik lagi sebab kitorang beli mentol salah. 2 kuning, 1 putih. Tak harmoni daaa. Nanti dah amik bila dah betulkan, aku upload. Aku nak semua pakai bulb putih nanti bila dah nyala, lampu ni nampak ala-ala biru sikit. 

*Updated* 

Ni la dia lampu silap bulb huhu. Tak tukar pun lagi, takde tangge. Nanti-nanti jelah..aku rasa bulb putih lagi ok kots.Nampak outstanding sikit.



Selalu lampu susun tiga camni, zaman skarang ni, orang selalu letak dekat dining area, modern la nampak. Tapi oleh kerana dari hall ke dining rumah kami memang takde almari ke apa yang separate hall and dining area, jadinya lampu ni konon-konon jadi partition, belasah aje, rumah sendiri sapa jela nak tengok. Kat tempat lampu 3 ni, macam-macam jenis lampu boleh letak. Kalau ikutkan nak letak yang macam bawah ni hah.. Tapi tu adalah nafsu semata-mata. Akal kata hang gila ka, banyak jutawan? Haha.


 





 

Kalau disusun pendant lights dekat dining area, jadilah macam kat bawah ni. Vogue nye dining area kau ye.
 

Toodles folks...
~Wanie~



2 comments:

  1. keh3....lawak plak baca coretan wanie nih...taknak kalah engkau..hahah. mmg..klau nak hias rumah baru...hem...mcm2 kita plan...tapi kalu ongkosnya ada, jln...takyah stop2..hehe

    ReplyDelete
  2. hehe..mmg excited k. zu..memacam nak beli, taktau mane nak letak pon nak beli jugak kuikui..ongkos tu yg susah, kalo byk ongkosnya satu rumah wallpaper dengan chandelier sampai silau mate, seb baik ongkos limited..kuikuikui

    ReplyDelete