Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

15 March 2012

My kitchen cabinet *Updated*

At last..siap jugak kitchen cabinet kami..nasib baik hasilnya ok kalo tak mau kuar amukan ghimau malaya gugurl. Memule tengok masa tengah bikin kabinet dapur ni, aikkk..golapnye dapur akuuu..betul ke kaler ni yang aku pilih? Nape rentung sangat? Apsal takde rupe kayu kayan pon? Aku salah pilih ke? Hmm...tapi redha jela, mungkin atas catalog lain, dah pasang memang lain kot. Terpaksa la pasrah.

Ni la gambar masa bikin yang membuatkan hatiku pasrah..apsal kayu begitu rentung sekali???

Opsss ada terselit pulak uncle sexy

Selepas pasrah, aku mengambil keputusan pulang ke pangkal jalan iaitu rumah parents aku. Selepas beberapa ketika, aku pun pegi balik rumah nak tengok progress. Sampai-sampai depan gate, tengok bro-bro yang buat kitchen cabinet ni dah naik lori pon tinggal nak rempuh aku je. So...dup dap la membayangkan betapa rentung dan gelap gelematnyela dapur kami...

Masuk-masuk ehhh ehhhh ok jugak rupanya. Aku ingatkan rentung rupanya yang rentung tu frame dia je, yang pintu-pintu ni corak ngan warna kayu kayan seperti pilihan hati la. Yahooo. Puas la hati ahkak kau ni. Kalau tak masak gak taktau la bak kate laki eden. Pada aku okla design dia dah ini yang kitorang pilih. Suka la sebab ikut taste sendiri kan.




Kos nanti akan diupdate ye...sedang mencari bil yang detail..

 *Updated*

Cost
Tiled concrete table +  Melamine (ABS) cabinet = RM7000 (+RM1800 for cabinet area built in oven, microwave and fridge) = RM8800

Shape
L-Shaped

Size
Panjang 22 kaki

Handle
Aluminium


Ni la kontraktor yang bertanggungjawab mengrenovate rumahku sorgaku...Lee Xing Renovation Works
Kalau deal dengan sorang yang bernama Kevin, jangan terkujat pulak tengok mamat tuh bertattoo. Haha..walaupun bertattoo, kalau kite komplen this and that, dia akan ikut punye...Setakat ni hasil kerja kemas dan memuaskan ati..sesikit tu biasalah kan. Kite suruh betulkan, dia betulkan..

Sekarang mari cari deco untuk dapur pulak. Yahooo.

8 comments:

  1. srunuknyer port baru i nih. dapurmu, restorenku jua...nnt masak utk i eh. lap u monmok!!..kuikuikui

    ReplyDelete
  2. Haha maimok maimok..ko ingat aku masak pree-pree ke. Dah nama pon konsep restoran, nanti satu lagi entry aku upkan menu dengan harga nya sekali ok daling.

    ReplyDelete
  3. wah, bestnya ni....pasni semangat je nak masak kan....:)
    bape ek kos ni?

    ReplyDelete
  4. Baru-baru memang rasa semangat je nak masak, lama-lama nanti kang kalo malas mau kene ketuk hehe.kosnye nanti saya update ye, sbb dah lama sangat sampai terlupa berapa harga untuk kitchen cabinet n table top ni sbb duk ingat yg kontraktor bagi price lump sum je.

    ReplyDelete
  5. wah cantik kitchen cabinet, nak tanye pasal company lee xing, banyak nampak banner die di kawasan perumahan.ok ke harga yang company tawarkan?
    -mafz-

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Di mane ade lee xing mesti ada lagi dua kampeni punya banner jugak kan, prasan tak? hehe..Diorang mmg bersaing..harga lee xing ni sy tak kategorikan murah la,agak mahal sikit tapi hasilnya memuaskan hati. Kalau kite komplen tak betul ke apa, diorang akan betulkan and hasil buatan kemas especially tang tiles..kemas je..So far takde masalah lg dgn hasil kerja diorang ni..tapi boleh je mintak quotation dulu, and jgn lupe visit rumah yg tgh kontraktor2 buat, dari situ boleh menilai hasil kerja kontraktor2 ni :)

    ReplyDelete
  8. Cantiknyaa dapor awak... saya pun baru je pasang kitchen cabinet ni tapi takl;ah canggih macam awak punya... biasa je lagipun saya stay sorang je =)

    Cara Pengiraan Harga Kabinet Dapur 3D

    ReplyDelete