Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

28 February 2012

Eh second anniversary la rupewnyew. Makanla apa lagiw.

Hellow hellowww..apa kabar semua? *dengan nada bajet artis fofuler*

Last 2 days (26 February 2012) was my second wedding anniversary. Dah 2 tawun la kitew jadi isteriw orang. Eh eh gajiw suamiw kitew pun dah masuk lew...Hihihi maka I pun gelak evil di sebalik pintu. 

Isteriw : Ayang..ayang..kite lapau ler (nak bodek kenew lew ikut slanga tema negeriw         hubby)

Hubby : Kite pun lapau. Pegi masak pape sayang.

Isteriw : Ala hari ni kan eniverseriw kitew. Special la sikit, kitew makan luau nak tak? Dah lama tak makan luau special-special kan.

Hubby : Aah yer. Makan kat mane? Ha kite makan nasi goreng beef nak kat restoran cina muslim yang kat seksyen 7 tuuu...nasi goreng beef dia sedap.

Isteriw: Alaa sabau jela, nasi goreng yang disuggestnyew...hari ni tekak kitew kene sampuk oreng puteh la ayang..kitew makan Laman Grill nak tak? Awak belanja. *Ayat yang last ni biar slow sikit, sambung gelak evil*

Hubby : Amboi selere die bukan main lagi. Yela..yela jom siap.

Isteriw : Hikhikhik *berjayew la teknik "au au au" kitew!*

Maka dengan itu, nipis sikit lew poket lakiw kitew...hihi mari kite saksikan kebenarannyaaaa...

Ehhh sebelum pergi Laman Grill, kitew makan lew kek duluw. Kek ni kek Red Velvet, topping tu cream cheese, sedap I tell U.. I order dekat secantikkek.blogspot.com. RM65 untuk 2kg kire berbaloi la kan. Puas la makan. Nasib kalau weekend rumah parents I penuh, maka licinla kek ni. Semua yang makan cakap sedappppp.

Haaa...ni baru gambar dekat Laman Grill...Laman Grill ni terletak dekat Laman Seri Business Park, Seksyen 13, Shah Alam. Kalau tengok Masterchef Malaysia mesti familiar dengan restaurant ni kan. Ownernye Chef Zubir, judge and host MM, dengan seorang lagi partner...

 Oh si tonet Aqeel yang lasak, habis naik atas meja, nak ambik gambar pun kene kepit

Percubaan pertama Aqeel memanjat meja, smile papa smileee untuk ambik gambar ni, afterwards U can transform to lion ;P

 Aqeel admiring Chef Zubir's awards and certificates ;)


My hubby makan Australian Baby Lamb Foreshank, I chose The Laman New Version Marbled Chicken Chop.

The Laman New Version Marbled Chicken Chop
Yang kanan sekali is my favourite, potato quiche perghhh sedap ok. I rasa Laman Grill boleh add this pie as side order la sebab I rasa macam nak makan 8 biji potato quiche ni. Haha. Yang chicken dish pun sedappppppppppp...I likeeeee. 

 Hubby's order, Australian Baby Lamb Foreshank pun sedappp, lamb tu tender and juicy sangat. For Aqeel I order mushroom soup but lupa nak ambik gambar. Pun sedap, mak dia la ngap lebih dari budak.

Inside Laman Grill...Oh I tak blogger tegar la nak ambik gambar from outside Laman Grill and the full interior, full house la, ramai giler orang..mak pemalu uols. Next time okeh?

Toodles folks...

No comments:

Post a Comment