Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

17 February 2012

Edisi Seram: Parking atas pokok

Hello world...

Kisah dulu jugak, mak and abah ni memang selalu sangat orang hantar ilmu hitam macam-macam dulu. Sekarang alhamdulillah dah takde. I ikut mak and abah pergi berubat di Perak rasanya masa tu. I duduk sebelah makcik ni, makcik M saya namakan. I tengokla ramai jugak yang berubat, I tengok orang tu guna ibu jari dia, seolah-olah dia buat macam pisau untuk belah belakang badan orang. I pelikla ye ker boleh berubat macam tu, tapi I tengok muka orang yang dia berubat tu berkerut-kerut seolah-olah tahan sakit. I tengok jari dia tak kene pun kat badan orang. Wallahualam la kan. Dah settle berubat sembang-sembang la orang-orang tua ni kan, I sekolah lagi masa tu, diam jela, mane leh menyampuk orang tua bercakap. I dengan makcik M duduk mengadap tingkap luar. Tiba-tiba, jeng jeng jeng...makcik M yang kat sebelah I ni tepuk lantai kuat macam orang menurun dengan menangis. Arghhh. Meloncat la I dah ni apahal pulak tetibe tepuk lantai nangis-nangis dahlah I kat sebelah dia je. Dia tunduk dengan tangan kat lantai menangis-nangis mengongoi-ngongoi. I lari la sebelah mak I. Tetiba orang yang berubat tu cakap, "Oh..dia dah nampak ye, tutup tingkap tu, tutup cepat". Seolah-olah macam dah biasa jadik. I taktau la apa yang dia nampak tetiba kena sampuk weh, terperanjat momoi, tak pernah-pernah nampak orang kena sampuk. Rilek je pakcik yang ubat kan orang tu panggil, "meh sini meh saya tengokkan". Pastu makcik tu pon berubat and dah settle saya dengar-dengarla orang-orang ni bercakap, bagitau kat parents I dengan kawan parents I ni. Dia kata benda tu memang biasa kacau orang-orang kat situ. Benda tu duduk dekat jalan nak masuk, dia duduk dekat pokok besar tinggi. Siang-siang pun dia ada, bulan puasa pun benda tu ada. So agak-agak apa dia? Cik "P" la...huhuhuhuhu!

No comments:

Post a Comment