Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

23 February 2012

Isteri orang tapi mak budak pun ye jugak

Again...I was blogwalking when I terbaca a post on Diah's blog on married life with kids. Memang tepat sangat tepat and sangat super tepat apa yang Diah cakap tu. Based on her experience, she said that she feels like dia dengan husband dia dah tak macam dulu, macam masa masih berdua, that is sebelum ada anak. Sekarang ni dia asyik dengan anak sampai dengan husband dah kurang masa untuk bercakap, berdating and so on la kan. If keluar berdua pun, kepala ni asyik teringat anak je. U have to read that particular post on her blog to know the details ya. O.M.G, I thought I am the only person in the whole wide world yang rasa macam tu. But reading the comments posted on that particular entry baru I realized bukan I sorang je rasa macam Diah rasa. Sometimes, memang terdetik rasa guilty sebab I ni overprotective, if I leave Aqeel with his papa to go for a bath ke, to cook ke, I will pesan my hubby like million times to take care of Aqeel, tengok Aqeel, nanti jatuh bla bla bla. Macam la dia nak biar anak dia kena macam-macam kan. Hidup memang bertukar 360 degrees once u have a baby. I bersyukur I dapat anak awal, Alhamdulillah rezeki Allah,  sebab masih ramai di luar sana yang mengharapkan cahaya mata kan. Maksud I yang berubah tu adalah perhubungan suami isteri, we communicate less, we date less, we hang out together less. Of course we sleep in one room but the feelings are not the same anymore. I lebih banyak focus on Aqeel, Aqeel, Aqeel. I rasa my hubby ada rasa macam terpinggir tapi lelaki kan, dia simpan sorang-sorang je. But taktau la lama mana dia boleh bersabar. I really hope that I can be a better wife and mother after this. Diah's post is such a wake-up call to me. I want my hubby and my son to be happy. Both of them! I yang terkorban takpe, kahkah ayat takleh blah. If they're happy, of course la I pun happy. Ini memang one phase of life. Semua couple yang dah berkahwin memang tak boleh lari daripada challenges ni, yang penting, kita berusaha untuk improve. Mustahil kita boleh dapat everything perfect macam yang kita harap, tapi sekurang-kurangnya cuba untuk at least near to perfect. Bagi pasangan yang baru ada anak, kita ada life yang baru untuk kita adapt, bagi yang belum mempunyai anak, kita ada tugas baru untuk berusaha mendapat anak kan, insyaAllah jika ada rezeki kan :) Dalam hidup ni semua orang akan menghadapi pelbagai jenis dugaan, tak semestinya bila tengok blog orang, entry orang ni semuanya best-best holiday sana, holiday sini, shopping sana, shopping sini, tak semestinya dia takde masalah. Mungkin dia keep to herself/himself. Some people are like that. Just like me. I tend to keep to myself any problem. Bukan nak jadi secretive sangat, tapi memang natural begitu. So marilah kita berusaha ke arah menjadi seorang insan yang lebih baik. InsyaAllah...

Let's go honeymoon once again darling, but this time we bring

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Si Tonettt 




Boleh wrestlingkan papa

Boleh teman mama camwhore :P


Toodles folksss...

2 comments: