Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

03 February 2012

Ini bukan cerita pasal Nini Cokelat Celup

Salam and Hi...

My hubby ni orang Melaka. Eh tapi bukan pure Melaka. Campuran la sebab my mak mertua from Singapore, abah yang orang Melaka. Tapi mak and abah duduk di JB, hubby pulak lahir di Singapore,membesar di Melaka sampai habis sekolah rendah, bersekolah menengah di Shah Alam pulak. Pening tak pening tak? Kahkah. Abaikan.

Berbalik pada tajuk, memang bukan cerita pasal nini cokelat celup tapi pasal The Historical City Chocolate di Melaka. Abang sepupu hubby, kitorang panggil Abang Ngah, ada bukak sebuah kedai coklat di Jonkers Walk, Melaka. Nama kedai dia The Historical City Chocolate gituuu.Coklat-coklat ni semua hand made tauuu, diperbuat daripada imported raw materials from Belgium. I ni memang penggile coklat, memang suke coklat gile-gile tonyok. I dah borong dah coklat masa balik Melaka hari tu dari kedai Abang Ngah. Weekend depan insyaAllah I nak balik Melaka lagi, memang wajib singgah manyak syiokkk wooo. Yang I paling suka coklat filling dodol(dodol truffle) and satu lagi filling caramel campur cheese (Cheezemel Truffle), nyummehhhhh.

Kalau uols ada pergi Melaka, singgah-singgahla eh kat kedai The Historical City Chocolate ni, mari kita sama-sama meningkatkan ekonomi orang kita. Tanpa ragu-ragu dijamin halal. Ecehhh promote nih memang promote sebab tengah meleleh ayaq liuq teringat Cheezemel Truffle.

Mari kita saksikan kebenarannyaaa...

 My hubby and Aqeel



 Haaa..cheezemel truffle tu yang row kedua belah kiri (choc yang disaluti kacang), yang dodol truffle pulak row atas sekali belah kanan.

Tempahan pun ada tau kalau-kalau ada yang berminat nak bagi chocolate as door gift perkahwinan ke, birthday party ke, hantaran ke...

 Ini dia tokey busat, ni la Abang Ngah

 Map untuk ke situ, click gambar untuk paparan lebih jelas ye. Untuk lebih lanjut, click Facebook mereka
THC Chocolate Sdn Bhd

Iols dah rasa memacam jenis coklat, uols bile lagi? Aaaaaaaa...

Photobucket

No comments:

Post a Comment