Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

01 May 2012

Yang hilang selepas bersalin

Orang dulu-dulu kate, kalau pompuan ni bersalin, akan ada satu bende dalam diri dia yang hilang. (Perubahan hormon la kot?) Ye ker? Betul ke? Tapi untuk kes aku, betul kot. Tapi yang hilang tu aku suke. Ape die? Haa.. jenis rambut yang hilang. Maksud aku..daripada rambut ketak2 terus jadi lurus balik. Lurus tak lurus sangat la, wavy la. Janji yang kering dan ketak itu hilang. Yeahoo..

Dulu kecik-kecik rambut aku memang lurus, pastu bila dah start skolah2, mase darjah 5 camtu , aku balik dari sekolah kebangsaan tengah hari, mandi tengah hari pun bantai basah rambut, terus pakai tudung nak pergi sekolah agama sebelah petang pulak, rambut aku jadi rosak teruk sebab rambut lembab2 pergi perap dalam tudung. Masa rosak tu dah macam singa rambut aku. Serius singa! Mak aku siap bawak pi salon bagai la buat treatment tapi memang susah dah nak elok once rambut kite dah rosak. 

Bila dah besar, dah pandai jaga kecantikan diri la kunun, mule la gi straighten rambut kat salon. Tapi bila dah buat straighten ni, rambut semakin kering, tak membantu mencantikkan rambut pun. Bila tumbuh rambut baru, lagi jahanam rambut haku. Ubat kuat sangat kot. Cantik time lepas straighten jela jawabnye. Matikla tetiap kali nak straighten je rambut demi kecantikan. Cantik ke? Kah..

Bila aku dah berenti buat-buat straighten rambut ni, rambut jadi ok la sikit dah tak kering sangat but still la ketak2 tu tak ilang. Emo aku tiap kali bangun tido tekejut tengok diri sendiri depan cermin. Tapi time amik degree rambut aku dah tak wat hal sangat. Dia dah tak singa tapi agak kering.

Omakau.

Evolusi rambut aku dari kurus sampai gemok kecik sampai besor..

Mase tecik2 rambut cacak2 takde sape mengate pun.

Rambut aku straight siap kaler merah lagi *Auww omputih sangat haku*

 Rindu rambut straight ini. Sob sob.

Mase ni rambut start wavy. Ni bergambo dengan abah. Rambut kite samalah abah.

Lihat lah rambutku. Tantek kan?

Aku yang muke emo blakang skali tu. Ni kat tadika nih, berbaris nak buat persembahan. Dari kecik membawak sampai ke besor emo kalau kene panas hikhik. *Puteri lilin sangat*. Silela pang sedas.

Demok takpe janji rambut straight.

Dah macam kadet remaja sekolah aku tegak berdiri. Takpe, janji rambut straight.

Aku yang belah kiri, yang pakai baju kurung warna warni tu. Yang sebelah kanan tu Maimok (kemain merah lipstik ko nyah!). Ha ni bunga-bunga rambut singa dah keluar.


Eh pastu dah akil baligh mane leh tunjuk gambar rambut lagi. Hikhikhik. Amik contoh gambar google jela. Macam ni la rambut aku kalau panjang.

Demi kesihatan sejagat supaya takde sapa kene heart attack, aku mengekalkan rambut pendek. Bila gerbang takla nampak horror sangat. 

Maka semua yang melihat pun muka ata sinyummm

Lastly...gambor rambut aku skarang
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
 -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Kan dah kate tadi, dah akil baligh mane leh tunjuk gamba rambut lagi. Noty eh! Hikhikhik.
Nah gambar belek ulat daun sekeping :P


~Wanie~

2 comments:

  1. mokmok...aku pon ada gambar posing mcm dlm gambar ko no 4 tu. kita mmg dasar kuat gayut tipon ke mok? hihihi :P

    gambar no.7 tu apsal aku rasa ko palign gergasi kt situ mok? ko mcm budak nakal yg suka ketuk kepala kawan. hahaha

    gambar no.8 tu lak aku rasa ko cam maisara. klo aku jumpe ko skang dgn keadaan camtu, aku rasa mcm nk picit2 ko pastu lempang ko laju2 sbb ko comel sgt...kahkahkah :P

    gambar no.9 tu aku tertanya2 kenapa suar ko besar tp baju ko kecik?

    gambar no.10 tu...errmm...errmm..aku no komen la. hahaha. x sangka aku penah pakai selipar bunga2 setonggok camtu. comel gak eh. ahhahahahaha

    ReplyDelete
  2. Gambar 4: Haha ini memang posing baby tahun 80-an laa..aku tak kaki gayut..ko ye la kaki gayut bil tipon bulan2 dah bape ratus..ish ish ish

    Gambar 7: Haha gambar aku kat tadika, cikgu susun ikut sususan dari rendah sampai tinggi. Aku kan model, haruslah tinggi kikikii :P

    Gambar 8: Ye jugak eh macam maisarah, tapi aku pentakot, tak gangster jadi ko leh cubit2 manje je pipi aku

    Gambar 9: Itu pesen namenye ok!

    Gambar 10: Selipar tak heran sangat, lipstik merah tu yang wow!

    ReplyDelete