Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

30 May 2012

Courtyard makeover?

Not yet.....No budget no makeover2. Hehehehe tapi dalam kepala dah boleh memikirkan dengan budget yang sedikit pon boleh transform this courtyard....

 Hujung ni kalau letak air terjun kecik mesti syiok...tenang je rase. *Berangan tak perlu bayar*

 Sungguh la tak cantik, dengan besi aircond nye, pintu belakang dapur yang lama, dengan pagar dawainye..haih!

into this...


Nampak macam senang nak deco. Just need a lil bit of effort. Yup2. Tapi takmo la style2 oriental camni, cuma aku focuskan pada susunan batu2 and pokok2 tu je. Courtyard pon sekangkang kere je ponn. Sebenarnye mengidamkan to do the landscapes below to our courtyard, but due to budget restriction, boleh la gantikan je dengan batu2 and pokok kecik cam pic atas ni. Good enuff kan. Still comel and tak la nampak serabut.Mari berangannn...


 


Wahhh...hover kau tetibe nak feeling swimming pool dalam rumah.

Ewaaah mementang courtyard cantik, dan dan buat pertunjukan akrobatik lak die.
 source

Due bawah ni simple tapi kiut jugak kan...tak perlu budget besar. Tu la yang penting ponnn. Tapi kalo pokok tetibe membesar dengan jayanye camne pulak? Courtyard kitorang tu 8x8 ft je. 


Sape nak sponsor ni? Sponsor laa...sponsorlaaaa...pukau kamu, pukau kamu kamu dan kamu untuk makeover courtyard aku..hehheheheheheh...tataaaaaa....
 
~Wanie~

2 comments:

  1. bestnye kalau blh wat courtyard mcm tu..tp nak mengemas pun 1 hal jgk..i nye courtyard dh selamat diextendkan jd ruang main game..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnye u dah extend..mesti rumah jd besar kan. Kitorng pasrah jela courtyard ni duk tengah2 umah, kang i beli batu sungai humban je takyah kemas2 dah ehehehe

      Delete