Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

19 April 2012

Proses mengecat bilik *Updated*

Yeah finally siap jugak mengecat master bedroom. Nak save budget kan, kitorang husband n wife cat sendiri je. Punyela lama ambik masa nak siapkan, sampai seminggu lebih. Padahal cat satu bilik je. Ni la jadi nye bila cat setengah jam, lepak sembang minum 2 jam. Pastu tup-tup dah malam, mari sambung mengecat tulat.

Kan hari tu aku dah berkire-kire nak cat bilik aku either purple or tiffany blue kan. Discuss punye discuss, kitorang pun agreed untuk pilih.......purple! Yeah..purple. Mari saksikannya..

 Soft purple for other walls in the room, the darker one for feature wall. *Deco bersame Eric 2012 sangat*

 Purple untuk feature wall tu takde la gelap sangat mcm dalam pic ni, ni camera phone camni la jadiknye.

 Me loike it mama.

 Aqeel and bibik Bitah. Nape wat mulut camtu Aqeel?

 Merasa la lain gambar lain purple. Kahkah.


 Very soft purple, dalam gambar ni nampak cam pink. No no no definitely not pink. Me hubby no likey2 pink.

Memule masa mengecat first layer rajin la pakai masking tape untuk bagi straight, dah masuk second layer, freehand sajork...

We used Nippon Paint Satin Glo Bouquet Orchid 3126 (Soft purple) and Nippon Paint Satin Glo Mt. Smokey 731 (for dark purple but this one not very sure. I'll check back the colour codes and update later ^__^)

 *Updated*

Confirm, cat yang aku gune for soft purple adalah Nippon Satin Glo Bouquet Orchid 3126 and Nippon Satin Glo Mt. Smokey 731 for dark purple.

Till then...toodles folks...

~Wanie~

8 comments:

  1. dear..cat ni kilat ea..i tgh survey cat jgk ni..smpi kedai, mcm blur2..trus balik tak jadi beli..hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Fainie..aah cat ni jenis kilat, satin glo tapi sebenarnye tak nampak kilat sangat pun, nampak sikit2 je.x nampak pelik pon, tantek jgk cat camni ;)

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. Replies
    1. Bilik kosong je hafiz..hehe yg ada berus cat je..kuikui

      Delete
  3. blh tau bape kos n litre cat guna utk bilik ni..
    blh emel at misnana26@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnye kos dah tak ingat..cat pulak guna 5 liter yang soft purple, 5 liter yang dark purple. Cat yang soft purple cukup-cukup je untuk bilik saye. Yang dark purple masih ada lebih lagi sebab guna untuk feature wall je kan.

      Delete