Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

12 April 2012

My gate

Setelah 2 minggu menunggu, akhirnye jumaat lepas, siap jugak gate kitorang. 2 minggu jugakla rumah kitorang takde gate, duk ternganga je, memalam tah-tah ade dog datang tumpang menginap kat porch sebab kebelakangan ni, malam2 aku datang jenguk rumah dok nampak dog-dog liar bersuka ria beramah mesra sesama saudara dia kat kawasan tu. T__T 

Kontraktor kitorang cabut gate lama tu siap-siap sebab sub-con dah janji nak siap hari sekian2, tup2 drag sampai 2 minggu. Si Kevin (kontraktor) tu kate, hari-hari kena marah ngan tuan rumah sebab ada gak orang2 lain yang tempah grill ngan gate selain kitorang pun tak siap2 gak. Kesiannn...kesian2 jugak, ko kejarkan jugak sub-con ko pasang gate kalo tak kitorang buat persatuan amukan grill dan gate. Haha akhirnyaaaaa....

Tak saspen pun..gate je pun kan. :P

 Eh silap gambar. Ni gambar kaki yang nak shuh shuh dog liar. Haha

 Bikin kemas-kemas ok bhaiya.


Gate ni adalah galvanized (coat kan wrought iron tak bagi karat) and powder coated wrought iron. Warna powder coated lak kitorang pilih grey.

So dengan terpasangnye gate ni, settle la renovation kitorang. Cuma ada la nak suh kontraktor touch up2 and betulkan apa yang patut. Contohnye macam kat bawah ni, kesengalan maksima oleh pemasang lampu. Garu kapla jela ko Kevin oii dapat anak buah camni.

Tau apa dalam bulatan merah tu? Itu adalah kotak mentol. Haha sakit jiwa aku, nak tergelak ada, rasa nak sembur sedas pun ada. Haha. Bukannye tak nampak masa tengah pasang tu kan, kalau pun tak prasan masa pasang, dah siap pasang kan testing2 nyala ke tak nyala lampu takkan rabun benar tak nampak ada kotak dalam lampu. Haih! Sabor jelaaa...

~Wanie~

14 comments:

  1. cantik gate u..lawak la lampu tu..i dok tgk2 jgk pic tu, igtkan pecah ke, terbalik pasang ke..rupenye kotak mentol..budak tu saje nk dtg umah u byk kali tu..hihihi

    ReplyDelete
  2. Hahaha tu la agaknye sronot sgt pasang lampu kat umah i kot haha pelik2 je la diorang ni..kotak besar lak tu, bukannye secotet haha.

    ReplyDelete
  3. yeayy!!! port baru dah nak siap. wuhhuuu!!!!

    ReplyDelete
  4. Yes maimok dah nak siap..jemput datang bawak la nandos ke tony romas ke baru aku alu2 kan hahahaha

    ReplyDelete
  5. brp riban kos gate cantik gini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taktaula kitorang dapat harge murah ke mahal sebab sume suh kontraktor buat je hehe..RM6700 sekali dengan auto-gate.

      Delete
    2. Eh silap...bukan RM6700 tapi RM6300...ngeeeeee :D

      Delete
  6. awak ini laaaa gate idaman kalbu ke...ada nampak kt katalog...tp xde kerawang tepi...yg tu awak mntak add keee...... ngeee chantekkkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time kacehhh..hehe gate yang ni memang design dalam katalog je..takde mintak tambah pape pon. Mohler pakai gate same. Hehehe

      Delete
    2. ye ahh dlm katalog...cam xpasan... kite nye sliding door sejibik corak ni... tu yg minat sgt ni... gate & autogate tgh kompol duet lagik

      Delete
    3. Kalau sliding door nye grill corak camni, lagi betambah lawa la kalo sepasang dgn gate tuu..kitorang takde bajet, jadi grill sliding door yang biase2 je hehe

      Delete
    4. hahaha...kami pon sbb takde bajet la..autogate tak buat2 lagik2..padahal sekarang dah rasa susah..nak2 time hujan..time anak buat hal.. ni baru nak berangan..harap2.. en hubby berkenan ler design nih..

      Delete
    5. Memang kalau ada anak kecik, nak bukak gate adalah satu exercise. Hahaha. Nak2 kalo time hujan, nak tinggal anak dalam kete oh tidak sama sekali, zaman sekarang ni macam2 kan. Harap2 encik hubby awk berkenan dgn design gate ni.Amin. Hehe.

      Delete
  7. Salam,
    Boleh share contact no. tinted & grill contractor.
    Email sy plie_aby@yahoo.com
    Thanks.

    ReplyDelete