Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

17 April 2012

My dining table

At last dining table marble jugak jadi pilihan hati. Kunun berat kan, takmo beli, skali tido tak lena, mandi tak basah, makan memang tak penah kenyang2 sebab tu mok-mok haha..aku pun discuss2 dengan hubby, hubby pon agreed nak beli dining set ni sbb dia pon minat jugak black marble nih.. Dah 2 minggu jugak la meja ni dengan kitorang, yang aku dapat detect is meja ni takleh kasar-kasar sangat. Contoh kalo main campak je kunci kete kat atas meja ni nanti lapisan acrylic tu cepat calar. Kena invest beli cermin besar la pulak kan nak cover marble tu. Ceit, aku ingatkan malas tak payah nak beriye-iye jaga meja makan kan, kunun malas nak tukar-tukar plastic cover la bagai, sekali kena pakai cermin. Fadan muke aku. Unless aku sanggup menghadap calar-calar atas meja itam ni feeling-feeling design marble tu jugak. Kihkihkih. 

Lepas orang dah antar meja ni balik, tetibe hubby bersuare, "Bawah meja ni kena letak carpet ni, baru cantik". Aku macam arkk..why now, sapo plk nak mengangkat meja ni. Berat nak mampuih, aku pulak silap adjust masa orang hantar meja ni, aku tersilap suruh diorang letak meja ni agak ke tengah rumah sikit. Bila diorang dah balik, aku try nak alihkan dekat sikit dengan dinding, aku konon hulk kuat try la tolak meja ni, seinci pun tak gerak oii. Tapi takpela, lagipon not now la membeli-beli carpet bagai, we are officially broke now. Haha meja makan dah beli, bedroom set yang penting tak beli lagi, jadi mari tidur berjemaah atas tilam. T__T


And we have finally made our decision on our bedroom colour. A combination of dark and light. Here's a little sneak peek of the colour we chose.

Lalala~

Tatatatatatata...

~Wanie~

3 comments:

  1. kitchen settle, dining settle....bilik tetamu xde katil pon xpe..i x kesah. port baru i shanteks laaa...shuka..shukaa...kuikuikui... :P

    ReplyDelete
  2. haha port baru u ni kosong je bilik..camno? u sanggup tido atas lantai?

    ReplyDelete
  3. Dear..dining set ni beli kat mane?
    WE mmg tgh cari dining set... seriously lawa ni

    ReplyDelete