Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

07 November 2012

Nak keluar hospital puhlesssss

Tadi doc datang review balik aku punye blood test result. Darah aku kena ambik lebih kurang pukul 5 pagi tadi. So total kene tusuk jarum sejak kena penyakit ini adalah sebanyak 5 kali. Hambik ko..baru bape hari duduk. T__T

Alhamdulillah..white blood cell count turun kepada 12..daripada jumaat lepas 15.5. Normal 4-11. Kira aku dah ok sikitla, bp aku pulak bila duduk kat spital ni elokkkk pulak dia. Maybe sebab aku kat sini makan tido makan tido tak bergerak berjalan drive sana sini. Malas weh nak bejalan sebab dipenjara drip ni.

Ni dinner semalam punya. Wahh tak beragak gitu. Spaghetti bolognese. Hahaha. In term of rasa not bad at all memandangkan kt hospital kan. Habis licin aku makan. Nak compare to hari first admit nye dinner. First time aku makan nasi dengan broccoli dengan carrot sahaja seomor hidop. Haha gilo saiko ini pompan.


Sebab kat spital kan, dish ni aku bagi 4 bintang kejora. 



Comparekan dengan gambar sebelum pada entry yang lepas. Broccoli n carrot gone. Dahla broccoli carrot stim je pon gila sedap aku makan. Ikan tu gitula ropenya time dah habis makan pon. Kesian mr ikan. Dahla besar gile ikan tu. Jadi makanan neko kot. 



Bekalan di malam hari. Yang roti belang2 tu laki den bolikan, laki den yang makan. Tak sompek den nak bodal. Ceis.

Ada lagi satu gak makhluk yang sakit. Kejap2 kena tekan2, kejap2 kena tekan. Last2 aku cabut plaster aku, nah rasakan kau! Nak charge tipon pon susah.





Pose penumbuk ni nak bagi amaran "kasi hantam satu kali" kat laki den sebab dia pulak jadik boss kat ward aku. Bukak tv tukar channel tu channel ni, jap kuat kan ekon jap slowkan ekon, japgi nyanyi2 kegembiraan, paling rasa nak seligi bila dia komen, "eh nampak makin gemok je awk mama". Boleh? Aku tengah terlantar ni. Grrrrr.
posted from Bloggeroid

4 comments:

  1. E'eh.. Ekau dah kenapo?????!~ Hahhahahaha boleh die mengomen mcm juri makanan spital ye? Tapi apa2 pon cepat2 sihattttt... Awat nyeee la nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak kan bakat aku di situ? Hahaha. Bacterial nfection la, tah mane datang tah kuman durjana nih. Suka hati serang aku.

      Delete
    2. Eh..lupa nak bersopan santun, tengkiu beb!

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete