Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

18 November 2012

Durian pancake lagi version lain pulak



Burp..alhamdulillah...

Melayang-layang bau durian seantero Setia City Mall kahkah. Hari tu aku pergi belum ada lagi durian pancake a.k.a durian crepe kt Sweet Chat SCM. Ini kali sudah ada juga.

Entry lepas aku test durian crepe yang aku order online dekat facebook brilliantaste.homemade kan sodap gak kan.

Oleh kerana keinginan membuak2, walopon baru lepas mengketedarah durian crepe aku buat sndri, tatap jugak aku nak rasa Sweet Chat punye durian crepe. Ngap ngap eh apsal semua durian crepe ni aku rasa sama je ni. Kehkeh.

Sebabnya rasa durian tu kuat kan, bila makan dengan whipped cream, rasa ala2 eksrem gitu. Eskrim deroyan. Depends on type of durian la. Pakai durian musang king, rasa la mcm mkn eskrem durian versi baskin robin kan. Pakai durian kampung rasa la macam ala2 eskrem Malaysia kan.

Yang membezakan semua2 crepe ni adalah tang kulit dia tu. Kalau crepe nye nipis lagi sedap sebab ala2 rasa tak rasa gitu kulit dia. Rasa cam eh eskrem durian 100%, kalo tebal sikit kulit dia, eh rase eskrem durian 83%, or kalau tebal bebonar kulit nye, eh rasa ketayap inti durian. Ha gitu.

Brilliantaste.homemade nye kulit plg nipis, Sweet Chat nye tebal sikit 0.2%, yang akunye buat sndri kulit dia sama tebal ngan lemak aku, 88%. Haha.

Ha udahla..dah mcm2 versi durian crepe aku makan, smpai dah naik muak nak makan durian dah. Takmo...takmo konon tau2 esok pagi kol 10am aku dok tggu depan Sweet Chat. Kakaka.

Ni eksen sikit, ni buatan sendirinye crepe. Not bad la tapi aku gelek kulit dia tu tak dapat nipis. Tah nape, bancuhan pekat sangat kot.



Tatatatatatatatatata....
posted from Bloggeroid

2 comments:

  1. musim polkadot dh lepas musim red velvet dh berlalu, musim hokkaido chiffon pun dh selamat ni time derian crepe plak huwahuwa...baru kuar spital wani oi.. :)datang pj buleh g makan derian sebenar, beli bwk balik leh test wat crepe lg, murah gilo derian eh..org australasia mesti bangga giler makanan diaorg glamer hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Satu lg musim tetinggal..musim pavlova.hahaha. baru pegi spital blk ni sakit pinggang melampau plk dah..tensen toi. Murah ke durian pj, ade kebun kot hahahaha

      Delete