Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

25 November 2012

Gojesnye aku lepas buat facial

Hwahwahwa. Ayat mintak penumbuk.

Smalam ada buat facial kat Tini's Spa kat seksyen 7. Selama ni aku buat facial bila aku rasa nak buat je, agaknye lepas ni kena la rajin2 buat facial. Kalo tak buat kat spa, buatla sendiri kat rumah kan.. hew hew hew. Dasar dah kertu tapi pemalash.

Dulu2 time sekolah pernah la muka jadi naik jerawat gilos2. Hormon gatai dah keluar ler tew. Pastu mak aku pon kesian tengok agaknye, mak aku bawakla aku pergi buat facial. Masa tu spa tu pakai product Dermalogica. Boleh tahan mahai jugakler tapi bagus.

Masa tu, dah buat facial, mak aku belikan pulak product Dermalogica ni sekali. Pastu sambung buat facial sendiri kat rumah plk. Aku rajin2kan diri la mase tu pakai segala product2 pembersihan wajah Dermalogica ni demi kulit tercinta. Elok 2-3 minggu aku pakai, kulit aku terus ok. Alhamdulillah.

Pastu baru ni lak member aku Nassya bagitau ada spa yang pakai product Dermalogica ni, aku pon gumbira la. Sebab muka pon dah berkerak, sampai mak aku pon tegur apsal kulit muka dah tak nampak bersih, nampak berlemoih.

Sampai mak aku pon dah ckp macam tu, kena take action nih. Nak beli ephyra budget lom ade hewhewhew. Lepas buat facial terasala kulit fresh sikit..

Ade pulak package untuk first time customer kat spa tu, Dermalogica trial kit(nilai sebenar RM190++) sekali dengan hydrating facial(RM98) package jadi RM200..aiyak ni bole beli ephyra ni. Hahaha.

Memandangkan aku nye cleanser, toner dan segala mak nenek dah habis, aku pon beli la package tu. Tapi aku suruh kira sekali dengan facial yang dah buat tu. Kalau tak, pakej tu kira akan bagi voucher untuk hydrating facial bernilai RM98 untuk next visit tapi dermalogica trial kit tu dah boleh bawak balik on the spotla. Kira burn la voucher tu, kira aku dah pakai voucher untuk facial yang aku baru buat tu.

So far semalam dah pakai product ni Alhamdulillah takde naik yang pelik2 pagi ni so I'll stick to Dermalogica for the next 3 months sebab katenye trial kit ni leh pakai untuk 3 bulan. Tapi aku rasa kalau aku pakai sebulan je ni tahan.

Ape pon ni la dia kit nya..aku punya dry kit sebab budak yg buat facial tu kate kulit aku dry..so selamat RM200...






Tu dia tangan Aqeel enterprem. Nanti belikan mama lagi ye, suruh apak kau belikan. Hahahaha.

posted from Bloggeroid

3 comments:

  1. oooo pakkau! sile dgr2 ye? nak mintak blanje lagi ni.. hahahahaa.. tp serius ni. ko x facial pon mmg ctk kot!

    *bkn sng nk tgk pompuan puji pompuan nih. jengjengjeng!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auwww malu i tau, tengkiu eh nnti burger bakar smpai 4 bijik dpn umah ko hahaha..kau juge tepedaye dengan gambar2 aku yg telah diedit itu nampaknyew. Hikhikhik. Jgn tetipu beb, penah dgt application camera 360? Kihkihkih

      Delete
  2. Dermalogica adalah produk terbaik muka yang pernah saya digunakan. Saya hanya ingin berkongsi dengan anda bahawa saya mendapat Dermalogica produk wajah dari LahBeauty.com. Mereka menawarkan harga yang terbaik di bandar.

    ReplyDelete