Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

21 November 2012

Birthday party Aqeel with simple deco :D

Last Thursday aku organize birthday party kecik2 je untuk Aqeel. Birthday Aqeel patutnye 13 November, on Deepavali tapi aku kan hari tu baru keluar hospital. So aku postpone la hari Khamis, bagi aku relax2 dlu.

Party kecik2 pon aku nak gak buat cantik2 sikit untuk kenangan kan. Kali ni buat sekali birthday party untuk sepupu Aqeel, Afiq. Afiq punye birthday on Raya Haji hr tu, 26 October. Saja buat sekali, nanti dah besar tengok gambar mesti rasa besh je kan celebrate same2 walopon due2 still taktau ape2. Hehe. 

Untuk menjayakan simple deco aku ni, aku order party pack dari Gifts Comel. Tema pulak adalah Thomas & Friends sebab Thomas antara cartoon character yang Aqeel kenal selain Upin Ipin opkos. Berbaloi2 ok beli party pack sebab macam-macam dapat. Okla untuk nak spend dekat benda yang kite buat setahun sekali kan. Syiokla bila tengok gambar2 balik walaupun party kecik2 je. Hihi. Mari enjoys the gambar je la ok. 

 Danial yang jadi tukang potong kek nye walopon bukan bday Danial...adik2 sile tengok saje yek. From left, adik aku Safwan, abah aku, mak aku, aku, Aqeel, abang aku - Abg Sazuan, depan abang aku tu anak abang aku - Danial, Incik Daus and kakak ipar aku, Kak Ju tengah dukung Afiq.

 Banner pon aku order daripada Gifts Comel.

 Party package termasuk la goodie bag ni ha..Nak tau lebih lanjut kene la visit website mereka ye.



 Balloons sahaje sebagai deco..

 Tempat air pon ade belon jugekkk...

 The birthday boys
 Birthday cake daripade Jasmeen Home Delight.

 Tupperware memang banyak kegunaannya termasuk jadi cake stand. Hahaha.

 Tomey kan the cupcake toppers? The red velvet cupcakes were also from JHD.

 Abang Danial Fitri, sepupu Aqeel.

 Tok and tokwan...muahmuahmuah

 Afiq Farhan



 Main menu, nasi ayam marvelous tok masak

 Kfc pon ade jugak. My SIL bawak..

 Sementara tunggu party start, santai2 sajork..


My signature dish, baked mac n cheese. Hehe.

 Erk..haha Danial..Danial..

 Maimok and husbandnye Abg Zam.





 Anak officemate Incik Daus, nama tatau..sowieee...

 Pak Shu and Aqeel..

 Kak Pnut n Maimok

 Oh..muke aku takleh kembong lagi ke. Orang masuk spital makin slim. Aku makin kembong.

 Papa observe Aqeel main train bday present Cu La a.k.a Maimok bagi..

Mr Donkey

 Ini la dia durian crepe yang aku order daripadaBrilliantaste.Homemade tu...

 Nyummehhh...


~Wanie~

9 comments:

  1. Happy birthday my little cutlet pie.... Thanks ye wanie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aqeel n Afiq kate thank u auntie mimie hehehe...u r most welcome dear ;)

      Delete
  2. ergh..nama tak glamer langsung la mamamok. eh tp apsal tiba2 aku rasa tudung aku pakai dgn baju aku tak masuk eh kaler dia? haha. belasah aje la mamamok :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah memang namamu begitu, nak buek camno lagi? :P Hahaha tula lenkali beli la tudung couleurs!

      Delete
  3. Simple hang ckp?!!! Zasss jgk aku tgk nye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha bab makan tu yang zasss kan? Meriah jugak la makanan tapi party kocik2 je. Lenkali aku buat besar2an lagi zaasss aku jmput hang ok. Wajib datang! Hehehe

      Delete
  4. wow..very spacious your house =)
    Donkey tu i penah beli untuk kwn anak i nye befday. fyi kat toyrus harge donkey tu mahal, tp i beli bukan dkt toyrus la. rupenye harge dia tak lah semahal kat toyrus. cekik darah nye toyrus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi angle camera kot, rumah sederhane je dear. Haha donkey tu donkey beli kt giant je baru 30 hengget kot..murah je tp bapak budak naik pon donkey tu panjang je umur dia stakat ni hahaha. toysrus tu mmg mahal pon, i jarang2 sgt msk toysrus sbb tak mampooo

      Delete
    2. sama la i pun beli dgn harge 30 jugak

      Delete