Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

22 October 2012

Makan lagi at Tony Romas

Incik Daus redeem voucher Tony Romas ni beberapa bulan yang lepas. Tak silap redeem guna Bonuslink nye point kot. Diorang send by post. Tapi lepas dapat voucher tu, Incik Daus tunjuk kat aku 1 minit je voucher tu pastu dia simpan. Selang beberapa minggu kemudian, bila dah teringin nak makan Tony Romas, dah tak nampak dah batang idung voucher tu. Hilang daa, kitorang pasrah jela tapi ralat gak aa, RM50 nye voucher. Siapa nak bagi oit.

Sekali dalam 2 minggu lepas, hikmah laki aku duk cari geran motor dia yang hilang sampai punggah satu bilik, alih-alih jumpa voucher Tony Romas tu duk elok je dalam envelope. Yiahooo. Joget lambak kejap aku ngan dia.

Tapi pastu Incik Daus berenti menari la, dia punya geran belum jumpa. Kihkihkih..aku terus sambung joget 4 jam seterusnya. 

Jadi mari mulakan acara makan-makan...ngap ngap.

Macam biasa...aku ni susah nak tukar menu dish2 ni, kalau dah suka satu, yang satu tuuula aku order tetiap kali datang. Apakah yang aku order? Macam biasaaa..

Bountiful Beef Ribs - Roma Rack...slurppp...meleleh air liur bila teringat. Side dish aku, mashed potatoes yang mantop dan jugak fries. Kalau tau aku bakal kekenyangan sampai nak tekeluar balik hari tu baik order side dish coleslaw, sihat pon sihat. Ni pergi order fries, dah tentu2 kentang kan mengenyangkan.


 Aiseyman laki den nih...dah bedal baru nak ambik gambor. Terus nampak tak menyelerakan. Dia order Lamb Ribs with Honey Plum Glaze and Shrimp Scampi. Side dish pulak mashed potatoes ngan fries gak.


 Orang kata kan tak elok makan daging haiwan darat campur ngan seafood kan. Tapi...tapi...aku suka udang! Huwaa.. Nak order Kickin' Shrimp kesayangan dah banyak sangat order, jadi order la combo lamb ribs dengan udang. Udang Incik Daus tak suka sangat jadi aku la penghabisnye. Hihi.


Muka kegembiraan sebab dapat makan daging ngan udang. Due2 pebret. Nyummmehhhhh.

Sekarang aku dah teringat-ingat Kickin' Shrimp...laparrrrrrrrrrrrrrr.

Gambar siaran ulangan...Sedap okeh..udang tu sos dia rasa manis2 gitu, kena dengan salad pulak memang umphhh.

~Wanie~

6 comments:

  1. Hehehe...
    Kite serape... Kalau makan n tau dish tu je yg sedap,,

    Mmg Akan order itu je... Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha kan kan, sebenarnye takut nyesal. Kalo tak sebest mknn slalu order mesti ralat kan, bknnye murah kn hehehe

      Delete
  2. pergh...sume nye meliurkan..nikmaknye la makanan..hihiih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha tula kalo tengok balik asikla meleleh air liur trutame yang udang tu..slurpppp..takleh tahan hihi

      Delete
  3. ok aku lapo! ha ah aku pon mengamalkan x mo mkn daging darat n seafood sekali, tpi sekali sekale takpe! nak tony romas SE KA RANGGGG! HELPPPPPPPPPPPPPPPPPPP!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kalo dah jumpe tony romas adakah ko still nak mengamalkan takmo mkn daging darat n seafood? Nehiiii hahaha sila2 gi tr skarang, td baru lalu dpn tr setia city mall amik bau hehehehe

      Delete