Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

13 September 2012

Hantaran Coklat Exclusive

Duluuuuuu...dulu aku ada post pasal kedai abang sepupu Incik Daus, The Historical City Chocolate kat Melaka. Boleh baca kat sini. Kalo korang pergi Melaka tak rasa lagi Cheezemel Truffle dia yang mantap tuuu, manyak lugi wooooooooooo..kire la aku punye o tu.

Haa..baru-baru ni pakcik Incik Daus, Pak Mi kitorang baru saja melangsungkan perkahwinan. Hantaran coklat dia memang terbaik dari dapur. Mantap weh. Pak Mi tempah dari Abang Ngah punya kedai la. Aku tengok pon rasa nak ngap ngap je. Nasib baikla pak sedara punya hantaran. Kot orang lain, ilang la sebijik daun tu. Haha. Semua-semua coklat tau..semua boleh dimakan. Daun pon coklat.

Tak merasa la aku coklat tu tapi lawa gilos la..Harga tempahan coklat ni RM450. Mana taknye bukan senang nak membuat hantaran ni. Handmade woo. Tak main mesin-mesin. Lagipun tempahan mengikut budget jugak, kalau budget kurang sikit, pilih la simpler design betul tak? Moh tengok gambar. Gambar-gambar adalah dicilok daripada FB THC Chocolate


 Mantap kan? Kan? Kan?

 Yang warna oren tu buah kedondong betul tau, disalut coklat. Pergh!











Akhir sekali diucapkan Selamat Pengantin Baru buat Pak Mi dan jugak Cik Suzana..Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat la hendaknya. 

Cuba cari di mana beta. Hew hew hew.

Oklah...jumpe lenkali...Tatatattatatatatatata....

P/S: Hantaran kete Pak Mi bagi kat Cik Na Honda City baru okeh...kau ade? Aku pon takde. Hahahahahahahahah.

~Wanie~

2 comments: