Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

01 March 2013

Third wedding anniversary dinner at Serai Restaurant

Pergh...lama sudah gua tinggalkan blog. 

26/2/2013 was our 3rd wedding anniversary. No big celebration..just a simple dinner at our favourite restaurant - Serai lerrr...

Tapi asben yang baik hati telah membelikan bini mok2 dia present..cuma bini mok2 je tak belikan pape..tengah kumpul duit nak seprais kan Incik Daus. Hihi..Apakah sepraisnye? Jengjengjeng... :P

Seperti biase, di blog ini adalah penuh dengan lambakan makanan. Harap maklum sejak balik KK tuan punya blog dah gained 5kg sampai skarang tak turun2. Damn u lemak. Grrrrrr!!!

Rasa macam baru je celebrate 2nd wedding anniversary.. tau2 je dah 3rd..aik..copatnya den tuo. Gile laju masa berlalu. Azam tahun lepas nak reduce weight 10kg, tak jalan pon. Tahun ni nak kena reduce 15kg la pulak. Pffftttt.

 Seperti biase...makanan kat Serai tak pernah mengecewakan. Meh tengok satu2...slurppppp.

  Berseni tak amik gambar camni..maklumla orang jakun baru ada instagram. Kihkihkih.

 Chinese fried rice for Aqeel..bukannye dia makan. Yang dia nak popok(keropok).

  
 No 1 dalam hati...Sizzling Seafood...podas melotup. Yang ni memang favourite Incik Daus. Kalau ikut tekak aku order lauk2 yang manis2 pon takpe asalkan ada lauk ni.

 Yang ni memang ikut selera aku.. Honey Squid. Beshnyerrr...manis dan sedap. Honey kan opkos la manis. Lawan ngan kuah sizzling seafood tu memang terbaek! Ni first time order, selalu order sotong goreng tepung je.

Lupekan lemon chicken sebentar...order Mango Chicken pulak..Pedas gak, berasap2 telinge aku. Tapi sedap, ayam tu crunchy di luar, lembut di dalam..pastu dianya gravy tu pedas giles..pastu ada hirisan mango. Walla!

Tah kenapo laki den order mix vege ni..den pon ghoti buat. Kehkeh..teringin kot. Mix vege ni ala2 masak sos tiram la. Sedap jugak..

 Big boss sama small boss. Big boss yang baju putih, small boss yang baju hitam. Kuikuikui. Big boss tu tau order je, "mama, nak susu, nak air", "nak susu, papa", "nak agi(lagi) nasik, asak(masak)!", "nak wet (duit)". Sabor jelah...

Yang menurut perintah,

Gambar muke je cukupla. Aku dah gumuk cam almari 4 pintu. Silap hari bulan almari 4 pintu pon kerdil sebelah aku. Kahkahkah.


~Wanie~

2 comments:

  1. amboi ni betul makan sakan ni u. i tak pnh lg mkn kat serai ni sbb i tgk dia byk malay food. western ada tp x byk choice. klau tekak i sukala malay food kalau hubby i kureng sikit T_T. tp nanti nak try jugakla

    btw happy anniversary u :)

    ReplyDelete
  2. hahaha sakan jugak..ni serai kat seksyen 3 shah alam dear..takde western kat seksyen 3 punye serai,sume masakan thai and few pilihan goreng2 mcm nasi goreng kalau dekat empire shopping mall tu ade western and makanan melayu cam nasi kerabu sume tu kan and of cos the popular pavlova slurppp.

    Thank u cha <3! :)

    ReplyDelete