Pages

Jom click! Help me buy Aqeel new clothes and toys ;-)

Lilypie - Third Birthday

09 February 2013

Apa yang nak diblogkan? Banyakkk...

Life macam biasa sebenarnya, takde apa yang menarik. Hatta keluar makan memana sekalipon takde. Kuar makan biasa2 adala. Apatah lagi nak upload gamba cuti2an gumbira sana sini.

Sekarang time untuk lepak di rumahlak selepas poket sudah kendur hihihi. Incik Daus yela syiok, sakan whatsapp gambar kat aku dari Shanghai..snowing katenye. Tapi dia dah balik Malaysia la. 2 minggu berturut2 outstation. Seminggu Shanghai, balik rumah 2 hari pergi outstation balik. Haih pasrah jela bini oi..tembolok perlu dipenuhi kihkih.


Kemain sonyum lagi. Ceit.


Ni keje bini di kala bosan. Kahkah. Rasa nak tampar kan. Kemain gedik ko nak masuk three series dah tahun depan. Opss.

Soalan paling aku dapat sempena tahun 2013 ni:

Bila nak siap master?
Jawapan default: Tengah siapkanla ni.

Bila Aqeel nak dapat adik?
Jawapan default: Tunggu keje dulu.

Stress gakla soalan2 nih tapi abaikan jela. Sama konsep kot dengan soalan, "Bila nak kahwin?" atau "Bila nak ada anak ni?" atau "Dah dapat keje ke belum?".

Sapa penah dapat soalan ni mesti bengang kan. Yang penting dah usaha, selebihnya tawakal jela. Abaikan jela soalan2 menjengkelkan itu. Sapa yang pernah lalui je tau kot betapa susahnya nak lalui perkara2 tersebut di atas. Kang bagi jawapan "Whateverrr, talk to the hand!" kang sentap lak kan yang bertanya tu. Kakakaka.

Oh satu lagi tak best bila anak aku ni tak berapa nak makan nasi, mula la terdengar ayat2, "Tula dlu kecik2 takmo bagi makan nasik. Orang dulu2 tu 3-4 bulan dah bagi nasi lenyek". Bengang kot everytime nak suap makan pastu Aqeel takmo mesti dapat ayat ni. Selalu dapat ayat ni daripada orang2 lama la kan. Nasib baik mak abah aku memahami. Mak abah aku je tau effort aku masak macam2 nak bagi anak aku makan. 3 months tu terlalu muda ok nak suap nasi segala. Usus baby belum ready. Dahla anak aku tu premature. Benganggggg gile.

Normal la bebudak tak lalu nak makan. Kene usaha cari apa yang dia suka makan. Cuma aku belum jumpa makanan yang Aqeel bebetul suka. Kopok2 tu memang dia sukala. Apa sajala aku tak masak nak bagi anak makan. Mak mana kat dunia ni takmo bagi anak makan? Mak mana takmo bagi yang terbaik kat anak? Sakit hati betol. Ni anak aku, masakan aku nak tengok anak aku kebulur. Haish.

Buat sakit jiwa.
posted from Bloggeroid

8 comments:

  1. Biasalah tu wani... Abaikan je la... Anak MQ pun dekat rumah mmg payah nak mkn... Bile Tanya nursery byk pulak mkn... Siap mintak nak makan lg... Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agaknye Aqeel ni pon nak makan bersaing la kan..kalo ada geng rebut2 makan tak sedap pon jadi sedap kan.kihkihkih. budak2..

      Delete
  2. i paling stress bila tanya bila nak dapat anak huhu adoi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula kan..kalau yang memahami mesti tak tanye soalan tu kan..unless kite sndri nak bercerite lainla kan. Penat nak menjawab pastu menambah stress lak..bertabahla kite.

      Delete
  3. biasa la tu..namanya kehidupan ..time bujang..bila nak kawin?dah kawin ..bila nak anak?dah ada anak..bila nk tambah anak?..bila anak besar .. bila anak kau nak kawin?..sabar jela..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn..sabar jela..hehehe kalo dilayan mmg stress la. Nak2 pulak lepas sorang sorang tanye. Haih..

      Delete
  4. hoho samoler beb. Mikael bab2 makan memilih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biase kan bebudak kan takmo makan..takleh tahan okeh mak budak kene sound haha sabor jela

      Delete